Çıtır Kabak Pane

Çıtır Kabak Pane

Herkese kocaman bir merhaba:) Simay’dan fırsat buldukça bizim de tabaktan birkaç tane yiyebildiğimiz bir lezzettir kendileri:) Üstelik de akşam yemeğiniz için çok çok pratik ve çıtır çıtır bir tat. Ben kabak kullanarak yaptım çünkü Simay pek fazla kabak sevmiyor. O’na kabak yedirmenin keyifli bir yolu oluyor bu:)  Aslında dışını kaplamak için hazırladığım reçete ile, sevdiklerinize yedirmek istediğiniz her türlü sebzeye uygulayabilirsiniz. Sadece sebzeler için değil etler için de rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Hatta aşağıda tavuk ile yapılmış çıtır tavuk tarifimde de aynı kaplamayı kullandım. Mutlaka ve mutlaka tavsiye ederim.

http://www.tumayinmutfagi.com/2015/02/28/tarator-soslu-citir-tavuklar/

O zaman haydi tarife…

Malzemeler;

4 adet kabak

Çıtır kaplama için;

6 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı karbonat

1 adet yumurta

1 şişe soda

Kızartmak için;

Kızartma yağı

Yapılışı;

Kabakları yıkayıp ince uzun dilimler olacak şekilde dilimleyin.

Kaplama sosu için, genişçe bir kabın içine unu, tuzu ve karbonatı koyup karıştırın. (Karbonat ve soda bu karışımda çıtırlık için önemli).

Yumurtayı ekleyip bir tel çırpıcı ile karıştırmaya başlayın.

Azar azar sodayı dökerek, kabaklarınız kaplayacak kıvamda bir karışım elde edin. (Karışımınızın olup olmadığını, parmağınızı sokup anlayabilirsiniz. Eğer hazırladığınız karışım, parmağınızı kaplıyorsa, kabakları da kaplar demektir).

Kabaklarınızı teker teker karışımın içine atıp bulayın. (Teker teker atmanız önemli. Aksi takdirde birbirine yapışabilirler).

Hazırladığınız kabakları kızdırdığınız yağda kızartıp, fazla yağını alması için havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın. (Kızartırken de kepçe ile birbirlerine yapışmasına engel olun).

Bu sırada dilerseniz servis esnasında yanında tarator sos da sunabilirsiniz. Tarator sos tarifine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

http://www.tumayinmutfagi.com/2015/02/28/tarator-soslu-citir-tavuklar/

Kabaklarınızı yoğurt, mayonez ya da tarator sos ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>