Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır?

Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır?

Ketojenik diyet uzmanı diyetisyenlerin gözetiminde ve gerekli ön değerlendirmeler yapıldıktan sonra sizler de ketojenik diyetten yararlanabilirsiniz. Ketojenik diyette yağ temelli beslenme ön planda tutulur. Ketojenik diyet yapabilmek için karbonhidrat alımının azaltılması ve yağ tüketiminin artması önemlidir. Ne tür besinler tüketileceği ve hangi besinlerden uzak durulacağının takip edilebilmesi adına ketojenik diyet listelerinden yararlanabilirsiniz.

 

Ketojenik diyetlerde nişasta ve şeker açısından zengin gıdalardan, nişastalı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Bu tür yiyecekler karbonhidrat açısından zengindir.  Şekerli yiyeceklerin yanı sıra makarna, ekmek, pirinç ve patates gibi nişastalı olan  yiyeceklerden tamamen uzak durmanız gerekebilir. Ketojenik diyetlerde düşük karbonhidrat önemlidir. Diyetinizin protein değil, yağ açısından zengin olmasına dikkat etmelisiniz.

 

Su tüketimi diğer tüm diyet türlerinde olduğu gibi ketojenik diyetlerde de önemlidir. Kahve ve çay tüketimini de gerçekleştirebilirsiniz. Burada önemli olan detay şekersiz içecekler içmenizdir. Çay ve kahveyi isterseniz düşük miktardaki süt ya da krema ile tüketebilirsiniz. Ketojenik diyet uygulanacağı zaman ne kadar düşük miktarda karbonhidrat alırsanız diyetiniz kilonuzu ve kan şekerini etkisi kontrol altına alabilmenize destek verir.

 

Ketojenik Diyette Neler Tüketilir?

 

Diyete başlayacağınız zaman besin değeri etiketlerini hareket etmeniz zorlayıcı olabilir. Bunun yerine karbonhidratı düşük, yağ ve proteini zengin besinleri öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Yüksek yağ tüketiminin önemli olduğu ketojenik ürünler için dilerseniz Hayfene’de yer alan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Ketojenik diyet yaparken sağlığınızı koruyabilmek için tekli doymamış yağ asidi açısından zengin olan zeytinyağlarını deneyebilirsiniz.

sebze.tozlari

Toprak altında yetişen patates ve havuç gibi kök sebzeler karbonhidrat içerir. Düşük karbonhidratlı beslenme için yer üstünde yetişen kabak, ıspanak, lahana gibi sebzeleri tüketmeyi deneyebilirsiniz. Karbonhidratı düşük, yağ açısından zengin öğünler elde edebilmek adına sebzeleri özel zeytinyağı ile kızartabilir ya da zeytinyağı ile marine edebilirsiniz.

 

Kilo vermek istediğiniz zaman kas yakabilmenin mümkün olabilmesi için yeterli miktarda protein ihtiyacınız olacaktır. Bu sebeple, protein açısından zengin kırmızı et ve kümes hayvanları ketojenik diyet ürünleri arasında gösterilir. Sağlığınızı koruyabilmek adına işlenmemiş etleri tüketmeye dikkat etmelisiniz. Yağ açısından zengin beslenme düzeni için ara öğünlerinizde ya da salatalarda kuruyemişleri tercih edebilirsiniz. Kuruyemişler ve tohumlar lif açısından zengin olduklarından dolayı tokluk hissinin daha uzun süre devam edebilmesine destek verir.

 

Süt, laktoz açısından zengin olduğundan dolayı ketojenik diyet için pek uygun sayılmaz. Protein ve yağın yanı sıra kalsiyum gibi mineral türlerini elde edebilmek için tam yağlı yoğurt ya da peyniri tercih edebilirsiniz. Dilerseniz ketojenik diyet için hazırladığınız gıdaları hazır soslar ile zenginleştirebilirsiniz.

ozelsoslar

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>