Tarator Soslu Çıtır Tavuklar

Tarator Soslu Çıtır Tavuklar

Herkese kocaman bir merhaba:) İşlerimin yoğunluğu nedeniyle, sayfama verdiğim bir kaç günlük aradan sonra tüm enerjimle tekrar burada, işlerimin ve bloğumun karşısındayım:) Sizlerle buradan sanki bire bir konuşuyormuş gibi hissetmek bana çok mutluluk veriyor. O yüzden de işlerim ne kadar yoğun olursa olsun, buraya bir tarif koyarak sizlere ulaşmak çok keyifli:)

Sadece sizlere ulaşmak değil bugünkü tarifim de çok keyifli:) Hem tavukları buladığımız sos, hem de yanında servis ettiğimiz sos nefiss bir tat. Tavuklara çıtırlık verdirdiğim bu karışım, sadece et yemekleriniz için değil, sebze yemekleriniz için de harika bir seçenek. Özellikle de çocuğunuzun yemesini istediğiniz bir sebze var ise, mutlaka bu karışma bulayıp o şekilde kızartın. Kesinlikle siz de, ailenizde, çocuklarınız da çok çok sevecek:)

İsterseniz haftanın bu ilk gününde lafı daha fazla uzatmadan hemen tarifimize geçelim:)

 

Malzemeler

2 adet göğüs tavuk (batonet kesilmiş – parmak kalınlığındauzun doğranmış)

Tarator sos için;

2 dilim ufalanmış bayat ekmek

2 diş sarımsak

2-3 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yarım su bardağı ceviz

Tuz

Çıtır kaplama için;

6 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı karbonat

1 adet yumurta

1 şişe soda

Kızartmak için;

Kızartma yağı

 

Yapılışı

Önce kızartma tenceresine yağınızı koyup kızdırmaya başlayın.

Tavukları kaplamak için gerekli olan karışımı hazırlamak için, genişçe bir kaba unu, tuzu ve karbonatı koyup karıştırın. (Karbonat ve soda bu karışımda çıtırlık için önemli).

Yumurtayı ekleyip bir tel çırpıcı ile karıştırmaya başlayın.

Azar azar sodayı dökerek, tavuklarınızı kaplayacak kıvamda bir karışım elde edin. (Karışımınızın olup olmadığını, parmağınızı sokup anlayabilirsiniz. Eğer hazırladığınız karışım, parmağınızı kaplıyorsa, tavukları da kaplar demektir).

Tavuklarınızı teker teker karışımın içine atıp bulayın. (Teker teker atmanız önemli. Aksi takdirde birbirine yapışabilirler).

Hazırladığınız tavukları kızdırdığınız yağda kızartıp, fazla yağını alması için havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın. (Kızartırken de kepçe ile birbirlerine yapışmasına engel olun).

Bu sırada da tarator sos için, rondonun içine ekmeğinizi ve cevizleri koyup çektirin.

Ayrı bir kaseye alıp içine yoğurt, mayonez, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tadını kontrol edin. Bu aşamada nasıl bir lezzet istiyorsanız malzemeleri, ona göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Kızarttığınız tavukları tarator ile birlikte sıcak servis edin.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>