Çikolatalı Tartolet

Çikolatalı Tartolet

Herkese merhaba:) Biliyorum geç oldu. Cumartesi olmasına 15 dakika var ki belki de ben yayını girene kadar cumartesi olacak ve ben günün yoğunluğundan ancak bilgisayar başına geçebildim:) Olsun yine de sayfama bir şeyler yazmadan, sizlerle paylaşmadan günü bitirmek istemedim. Çünkü daha önceleri de bahsettiğim gibi, bloğum benim için sadece tariflerimi yazdığım bir yer değil, aynı zamanda tüm duygularımı, sevinçlerimi, hüzünlerimi paylaştığım açık bir günlük gibi. Buraya her yazdığım yazı da sizlerle karşılıklı konuşuyor gibi hissediyorum kendimi:) O yüzden de saate bakmadan yazmak istedim.

Bugün sizlere çok pratik ve çooook lezzetli bir tartolet tarifi vermek istiyorum. Aslında hamur tarifim standart tart tarifim. İçine de güzel birganaj hazırladım:) Bu kadar basit ama çok çok lezzetli . Yine bu hafta sonu deneyeceğiniz güzel bir tarif verdim size:)

 

Malzemeler

2,5 su bardağı un

125 gram pudra şekeri

1 paket vanilya

125 gram tereyağı (soğuk olacak)

Yarım çay kaşığı tuz

1 adet yumurta

4 yemek kaşığı süt (soğuk olacak)

İç Dolgusu için;

200 gram krema

200 gram bitter çikolata

1 yemek kaşığının ucu ile tereyağı

 

Yapılışı

Hamuru için unu genişçe bir kabın içine eleyin.

Üzerine pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin.

Tuz, küp küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayın. (Elinizin ısısı geçip de hamurunuz yağlanmasın. O yüzden hamur ile çok fazla oynamayın).

Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince yarım elma büyüklüğünde bir parça ayırıp buzluğa kaldırın.

Kalan kısmı streç filme sarıp buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

Hamur dinlenirken iç dolgusu için Önce ganaj içi gerekli tüm malzemeleri genişçe bir kabın içine koyup, kabı da içi kaynar su dolu bir tencereye oturtun ve çikolatayı benmari usulü eritin. (Dikkat etmeniz gereken nokta, kaynar su dolu tencerenin üzerine oturttuğunuz kabınız herhangi bir yerinden içeri su almasın. Yoksa ganajınız pütürlü olur ve güzel olmaz).

Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru hafif unlanmış tezgahınızda merdane ile açın.

Her yanını yağladığınız tart kalıbınıza yerleştirip kenarlarını güzelce bastırın. (Ne kalın ne de ince olsun).

Ortasını çatal ile 7-8 yerinden delin.

170 derecelik fırında kontrollü olarak pişirin. (Hamur tartolet kalıbınızın kenarlarından ayrılmaya ve rengi de değişmeye başladığında pişmiş demektir).

Kalıplardan çıkardığınız tartoletlerinizin içine hazırladığınız ganajdan döküp soğuması için dolaba kaldırın.
üzerini süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>