Levrek Kavurma

Levrek Kavurma

Herkese kocaman bir merhaba:) Yine uzun bir aradan sonra tekrar buradayım. Biz de her pazar balık günüdür. Farklı balıkları, farklı pişirme teknikleri ile tüketmeyi severiz. Bu tarif de yine öyle bir akşamdan geldi. Levreği farklı pişirelim derken çıktı. Ama bu sefer yemeğin lezzetinden değil suyunun lezzetinden bahsedeceğim:) Ekmeği bana bana, derler ya şamadıra yapa yapa, hafif acılı nefisss bir yemek:) Yanında da fırında susamlı beybi patatesler ile servis edebilirsiniz. O zaman her zamanki gibi lafı çok uzatmadan hemen tarife geçelim:)

Malzemeler;

2 adet levrek

1 adet kuru soğan

3 – 4 diş sarımsak

5 – 6 adet yeşilbiber

2 adet küp doğranmış domates

4 – 5 yemek kaşığı domates sosu

Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, pul biber, toz nane

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;

Öncelikle balığınızı fileto olarak kesin ve derisini dikkatlice çıkarın.

Cımbız yardımı ile eliniz ile yoklayarak balıklardaki tüm kılçıkları temizleyin.

Küp küp doğrayıp kenara alın.

Zeytinyağı ve tereyağını koyup erittiğiniz tencerenize yemeklik doğradığınız kuru soğanı, ardından da doğradığınız sarımsakları ekleyip, saydamlaşana kadar kavurun.

Halka halka doğranmış yeşilbiberleri de ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.

Küp doğradığınız balıklar, domatesler ve domates sosunu da ilave ettikten sonra baharatları ekleyin ve pişirmeye bırakın. Balıklar çabuk pişeceği için çok uzun bir süreye ihtiyacınız yok.

Bu aşamadan sonra dilerseniz yemeğinizi bir güvece aktarıp üzerine küp küp tereyağı koyup fırınlayabilirsiniz. Ya da direk servis de edebilirsiniz.

Suyuna ekmek bana bana afiyet olsun:)

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>