Kışlık Domates Sos

Kışlık Domates Sos

Herkese kocaman merhabaJ Kış hazırlıkları zamanı başladı. Hazır zamanımızın çoğunu da evde geçiriyorken domates sosları ile başlayalımJ bu sosu, tüm yemeklerimde kullandığım gibi, pizza sosu olarak da çok sık tüketirim. Hiç lafı uzatmadan hemen tarife geçelimJ

Malzemeler;

6 kilo domates

4 kilo kapya biber

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı kimyon

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı;

Öncelikle yıkanmış kavanoz ve kapaklarınızı kaynatın. Kapaklarınızın yeni olmasına dikkat edin. Kavanozlarınızı evinizde daha önce kullandıklarınızdan kullanabilirsiniz ancak kapaklarınızı mutlaka yeni alın ve hepsini kullanmadan önce kaynatın.

Domates ve biberleri güzelce yıkayıp gelişigüzel doğrayın. Ben domateslerin kabuklarını soymuyorum. Hepsini blendırdan geçirdiğim için hiç kabuk falan kalmıyor. Bu şekilde hem pürüzsüz hem de daha pratik oluyor.

Doğradığınız domates ve biberleri derin ve büyük bir tencereye koyup (ben birkaç tencereye böldüm) orta ateşte yumuşayana kadar pişirmeye başlayın. Arada bir dibinden üstüne doğru, ters yüz ederek karıştırmayı unutmayın.

1

Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra, ocağın altını kapatmadan blendırdan tamamen pürüzsüz olana kadar çekin. Üzerinde oluşan köpükleri kepçe yardımı ile alıp temizleyin.

2

Baharatları ekleyip bir taşım daha kaynatın.

3

 

4

Sıcakken kavanozlarınıza koyun. Kapaklarını kapatmadan önce mutlaka bir kağıt peçete ile kavanozların ağız kısmını, sos bulaştıysa temizleyin.

Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin.

İyice soğuduktan sonra düz çevirip serin ve güneş görmeyen kapalı bir dolaba kaldırın. Soslarınızı bu şekilde saklayabilirsiniz.

Kullanmak için alıp açtığınız kavanozları da mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

domates sos

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>