Maydanozlu Zeytin Ezmeli Örgü Poğaça

Maydanozlu Zeytin Ezmeli Örgü Poğaça

Herkese kocaman bir merhaba:) Uzun zamandır ateş, öksürük ve boğaz ağrısı ile uğraşıyorum ama yatmadım ayaktayım:) Sürekli olarak kendime “Hasta değilim” dediğim için yatmadım ama derler ya süründüm:) İşte aynen o durumdayım. Son birkaç gündür öksürük dışında iyiyim şükür. O da sabahları bir de akşamları zorluyor, gün içinde bir sıkıntı yok. Sanırım havaların dengesizliği böyle yaptı ama evdekilere bulaşmasın tek dileğim:)

Dediğim gibi sürekli kendimi telkin ettiğim ve beynimi şartlandırdığım için yatmadım. Hafta sonu da çok çok sevdiğim arkadaşlarım ve Simsim’in arkadaşları bizdeydi. Hemen bir poğaça yapayım dedim. Hamuru yapmaya başlarken dereotlu yapmaya karar vermiştim. Sonra maydanoz koymaya karar verdim. Tam yuvarlamaya başlayacaktım ki, dedim ben bunları açayım, içlerine zeytin ezmesi sürüp rulo yapayım, sonra da öreyim derken ortaya bunlar çıktı:) Biz çok sevdik. Tadı da, görüntüsü de, keyfi de bir başka oldu:) Sizlere de tavsiye ederim. Üstelik hamurun kıvamı da hemen oluyor.

O zaman haydi tarife:)

Malzemeler;

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1/2 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Yarım demet doğranmış maydanoz

Aldığı kadar un

İçi için;

Zeytin ezmesi

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı

Çörek otu

Yapılışı;

Öncelikle un hariç tüm malzemeleri (maydanoz dahil) bir kabın içine koyup karıştırın ve çok sert olmayacak şekilde azar azar un ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.

Hazırladığınız hamurdan 9 adet beze çıkartıp elinizde yuvarlayın.

İlk üçlüyü önünüze alarak her birini uzun dikdörtgen olacak şekilde açın ve içine zeytin ezmesi sürüp rulo yapın.

Üç tane ruloyu saç örgüsü gibi ördükten sonra yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.

firin-oncesi

Çörek otu serpip 190 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Verev dilimleyerek servis yapın.

firin-sonrasi

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>