Limonlu Çikolatalı Kalp Kurabiye

Limonlu Çikolatalı Kalp Kurabiye

Herkese kocaman bir merhaba:) Yine uzun bir ara verdim farkındayım ama son zamanlarda yaşanan olaylar, beni paylaşım yapmaktan o kadar soğuttu ki, elim bir türlü tarif yazmaya gitmedi. Simsim de artık 1. Sınıfa başladı:) Onun da ayrı ve çok tatlı bir telaşı var. Hatta artık kendi özel hayatı ve hafta sonu planları var. E ben de ona ayak uydurmak zorunda kalıyorum:) Bu da mutfakta geçirdiğim zamanı azaltıyor tabi:) Belki eskisi kadar sık olmasa da yine de her fırsat bulduğumda sizlerle tariflerimi paylaşmaya devam ediyor olacağım.

O yüzden de bugün kendimce yeni döneme başladığım bu ilk tarifimi kalplerle yapmak istedim:) İçindeki limon aromasının kokusu, çikolatanın tadı, hamurun kıtırlığı derken, evde en hızlı tükettiğimiz kurabiye oldu:) Kurabiyeleri Simay’la birlikte yaptık. Sonra da yanında mis gibi bir bardak süt ile afiyetle yedik:) En lezzetli kısmı burasıydı bence:)

Yazmayı, sizlerle konuşmayı çok özlemişim ama artık tarife geçsem iyi olacak sanki:) Herkesi mucho mucho öpüyorum:)

Malzemeler;

Hamur için;

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurtanın sarısı

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım paket vanilya

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

1 fiske tuz

2 su bardağından 1 parmak eksik un

Üzeri için;

200 gram krema

200 gram bitter çikolata

1 tatlı kaşığı bal

Pasta süslemeleri

Yapılışı;

limonlu-cikolatali-kalp-kurabiye

Öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Üzerine yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin.

Kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi ve tuzu da ekledikten sonra ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup merdane ile açın. (Eğer benim gibi şekil verecekseniz, iki yağlı kağıt arasında açın. Elinizde yuvarlayarak tepsiye dizecekseniz gerek yok. Direk hamurdan parça koparıp hazırlayabilirsiniz).

Üstteki yağlı kağıdı kaldırıp kalp şeklindeki kurabiye kalıbınız ile hamurda şekiller yaratın.

Dikkatlice arada kalan parçaları, kalplere zarar vermeden çıkartın. Hamur bahsettiğim gibi şekil vererek yapıldığında dağılabilecek kıtır kıtır bir hamur olduğu için bu aşamaya dikkat edin.

Yağlı kağıdı fırın tepsinize yerleştirin ve 160 derecede yaklaşık 14 dakika pişirin. Bu süre önemli çünkü çok pişirirseniz kurabiyeleriniz soğudukça daha sertleşir. Hafif yumuşak şekilde fırından çıkartın.

Soğumasını bekleyin.

Bu esnada bir sos tenceresinde sıvı kremayı kaynatmadan sadece ısıtın. Ocaktan alıp içine bitter çikolataları ekleyip karıştırarak eritin. Balını da ekleyip karıştırmaya devam edin.

Soğuyan kurabiyelerinizin yarısı çikolatalı sosa bulaşacak şekilde batırın ve yağlı kağıt ya da bir ızgara üzerine dizin. Tüm kurabiyelerinize bu işlemi yaptıktan sonra aynı işlemi tekrar yapın. Bu sayede çikolata sosunuz kurabiye de daha pürüzsüz ve daha siyah duracaktır.

5 – 10 dakika buzdolabında soğutup üzerini pasta süslemeleri ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>