Çilekli Volkan Pasta

Çilekli Volkan Pasta

Herkese kocaman bir merhabaaaaa:) Biz hemen hemen her cumartesi Simay’la birlikte, özellikle işlerimizi bitirdikten sonra, birlikte bir pasta yapmayı ya da mutlaka bir poğaça hazırlamayı çok severiz:) Hafta içi yoğun çalıştığım için, bazen onu göremeden geçen günlerim oluyor. Bu yüzden de hafta sonlarım çok kıymetli ve de Simay’la herşeyi paylaşarak yapmak benim için çok önemli.

Geçtiğimiz cumartesi günü de, Simay’ın okulunda oldukça çok işlerimiz vardı. Neredeyse akşamüstüne kadar sürünce eve gelmemiz de biraz geç oldu. Yapı itibari ile Simay, düzeninin bozulmasını, rutinlerinin değişmesini pek seven bir çocuk bir değildir. Bu yüzden de tabii ki eve gelince yine pasta yapmak istedi:) Yorgunluk, biraz geç olması gibi sebeplerden dolayı da biz de bir klasik olan bu pratik Volkan Pastayı hazırladık. Fakat şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, şu zamana kadar yaptığımız pastalar içinde en çok eğlendiğimiz ve sevdiğimiz pasta oldu:)

Sadece 20 dakikanızı ayırıp, bu enfes pastayı siz de sevdikleriniz ile birlikte hazırlayabilirsiniz:) O zaman herkese Hayırlı Cumalar ve şimdiden iyi hafta sonları diliyorum:)

Malzemeler;

İki katlı kakaolu hazır pastaban

1 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)

İç Kreması İçin;

2 paket sade krem şanti

2 su bardağından 3 parmak eksik soğuk süt (Krem şantiler için)

2 paket negro bisküvi

1 kase doğranmış çilek

Üzeri için;

Pudra şekeri

Meyveli sos

Parça çikolata

Yapılışı;

pasta1

Pastanın alt katını servis tabağına koyup her yerini, bir fırça yardımı ile süt ile ıslatın.

Ayrı bir kabın içine süt ile krem şantileri ekleyip çırpın. (Kıvamı daha yoğun olsun diye, olması gerekenden daha az süt ile çırpmış olduk).

İçine bisküvilerinizi kırın ve doğranmış çilekleri de ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız kremayı, alt taban kekinin kenarlarından bir parmak boşluk bırakarak, ortaya kubbe olacak şekilde yerleştirin.

Üst kat kekini de ıslatıp, 8 eşit üçgen parça olacak şekilde kesin.

Kremanın kenarlarına dizin.

10 dakika buzdolabında beklemesi için kaldırın.

Bu esnada meyveli sosunuzu, paketin üzerinde tarife göre hazırlayıp biraz soğutun. Soğuturken ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelleyin.

Dolaptaki pastanızı çıkartıp üzerine bolca pudra şekeri serpin.

Ortasından itibaren meyveli sosunuzu dökün ve çikolata parçaları ile süsleyip servis yapın.

Dakika tutun, sadece 20 dakikada enfes pastanız hazır:)

pasta2

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>