Limonlu Vişneli Muffin

Limonlu Vişneli Muffin

Herkese kocaman merhabaaaa:) Kısa ve süper bir bayram tatili arasından sonra tekrar işimin ve bilgisayarımın başındayım:) Gerçi ben henüz yıllık iznimi kullanmadım. Kısmetse haftaya çıkacağım ben de tatile ama önce işleri toparlama zamanı. Beni tanıyanlar bilir, hayatım boyunca pazartesi sendromu yaşamamışımdır. Çalışmayı hatta çok çalışmayı seviyorum kısacası. Allah sağlık verdiği sürece de çalışmaya devam inşallah:) Haftaya da bu yüksek enerji ile başlayıp lezzetli mi lezzetli bir tarif vereyim istedim. Tam da mis gibi vişne zamanı. Tatil sonrası haftanın rahat geçmesi için haydi mutfağa:)

Malzemeler;

3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

¾ su bardağı toz şeker

Yarım su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

Yarım su bardağından 1 parmak eksik yoğurt (oda sıcaklığında)

1 limonun suyu

1 limonun rendelenmiş kabuğu

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

28 adet vişne (14 adedi içi için)

Üzeri için;

200 ml soğuk krema

1 çay bardağı pudra şekeri

Kakao

Yapılışı;

limonlu visneli muffin1

Öncelikle kreması için soğuk kremayı azar azar ilave ettiğiniz pudra şekeri ile iyice kabarıncaya kadar çırpıp buzdolabına kaldırın.

Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şekeri, şeker tamamen eriyince kadar, yaklaşık 3 – 4 dakika çırpın. (Üzeri göz göz olacak).

Sıvıyağ, yoğurt ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Üzerine eleyerek un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin ve limon kabuğu rendesi ile birlikte bir spatula ya da mikserin düşük devri ile karıştırın. (Yumurtayı çırparken elde ettiğiniz kabarıklığı söndürmeyecek şekilde, fold ederek yani alttan yukarıya katlayarak karıştırın).

Yağlayıp unladığınız muffin kalıplarına üzerlerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.

Her birinin ortasına 1 adet çekirdeği çıkarılmış vişne koyup 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar, kontrollü bir şekilde pişirin.

İyice soğuyan muffinlerinizin üzerine, dolaptaki soğumuş kremanızı sıkıp vişne ve kakao ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…

 

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>