Çikolatalı Rulo Köstebek Pasta

Çikolatalı Rulo Köstebek Pasta

Herkese kocaman bir merhaba:) Yağmurla çamurla bir hafta daha bitti ve mis gibi bir Cuma günü geldi:) Herkese süper bir Cuma günü ve keyifli bir hafta sonu diliyorum şimdiden. Alışılageldiği üzere de nefis bir tatlı tarifi ile haftayı bitirmek istiyorum.

Bugünkü tarifim yaptığınız herkesin çok çok seveceği ve oldukça da pratik bir pasta. Hem lezzeti hem de görüntüsü ile bence harika. Bizim evde sabah kahvaltısı dahil tüm öğünlerde, önce masada sonra da midelerimizde yerini buldu:)

O zaman hemen tarif diyelim mi?

 

Malzemeler

4 – 6 Kişilik

Rulo kek için;

5 adet yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında)

5 adet yumurtanın beyazı (oda sıcaklığında)

5 yemek kaşığı toz şeker

5 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

Rulo kekin arasına sürmek için;

1 paket Orman Meyveli toz krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

Pastanın için dolgu kreması için;

160 gram sütlü çikolata

1 su bardağından 1 parmak eksik süt

1 paket sade toz krem şanti

 

Yapılışı

Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurta sarıları ile toz şekeri, şeker tamamen eriyinceye kadar iyice çırpın. Krema kıvamına gelsin.

İçine un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve aşağıdan yukarıya karıştırarak fold edin.

Ayrı bir yerde de yumurta aklarını bir tutam tuz ile iyice kar beyaz oluncaya kadar çırpın.

Yumurta aklarını iki parti olacak şekilde diğer karışımınıza yine fold ederek ekleyin. (Alttan yukarıya karıştırarak).

Yağlı kağıt serdiğiniz büyük fırın tepsinize hazırladığınız karışımı döküp her yere eşit olarak yayın.

160 derecelik fırında yaklaşık 12 -14 dakika kadar pişirin. (Bu noktada gözünüz hep fırında olsun. İlk 10 dakika sonrasında mutlaka bir kürdan ile kontrol edin çünkü fazla pişerse, kekiniz ince olduğu için rulo yaparken kırılır. Az pişerse de çiğ kalmış olur).

Pişen kekinizi fırından çıkarıp yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın. (Buradaki gibi).

Bu esnada kekin içine süreceğiniz krema için bir kabın içine sütü ve orman meyveli toz krem şantiyi koyup iyice katılaşıncaya kadar çırpın ve üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.

Rulo yaptığınız soğuyan kekinizi açın, yağlı kağıdını çıkartın. Kenarlarında sert olan yamuk kısımlarını kesip düzgün bir dikdörtgen elde edin.

Hazırladığınız orman meyveli kremayı kekinizin içine sürüp tekrar rulo yapın ve üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırın. (Rahat dilimlenebilmesi için bekletmeniz gerekli).

Bu esnada da içine dolduracağınız krema için sütlü çikolataları benmari usülü eritin. (Kaynayan su dolu bir kabın üzerine, suya değmeyecek şekilde bir kap koyun ve çikolataları içinde eritin. Alttaki suyun kendisi ve buharı kesinlikle çikolataya gelmemeli. Yoksa matlaşır ve çikolatanız kesilebilir).

Eriyen çikolatanızı, sade toz krem şanti ve sütüyle birlikte bir kabın içine alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırın.

Kümbet şeklindeki bir kabınızın içini streç film ile kaplayın.

Dolapta bekleyen rulo pastanızı çıkarıp 1 parmak genişliğinde dilimleyerek, streçlediğiniz kabın alt tabanından başlayarak, aralarında çok boşluk kalmayacak şekilde kenarlara doğru dizin.

1

İçini dolapta bekleyen kremanız ile doldurup streçi kapatın.

Tercihen bir gece buzdolabında bekletin ve ertesi gün ters çevirerek genişçe bir tabağa alın.

Üzerindeki streç filmi çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>