Badem Kremalı Elmalı Pizza

Badem Kremalı Elmalı Pizza

Herkese kocaman bir merhaba:) Uzun bir aradan ve güzel bir dinlenmeden sonra tekrar sizlerleyim ve bilgisayarımın başındayım:) Her zaman derim; Tatilin en güzel yanı, eve dönmek diye:) Tüm enerji ile eve ve işe dönmek harika bir şey. Hele de tekrar bloğumun karşısında olmak mutluluk verici:) Umarım herkesin geçmiş bayram tatili de benimki gibi güzel ve keyifli geçmiştir.

Gelelim bugünkü tarifimize:) Bugün ister çay saatinize, ister akşam yemeğinize, isterseniz de sabah kahvaltınıza yapabileceğiniz nefis bir pizza tarifim var ama bu pizza tabii ki başka pizza:) Daha önce hiç yediniz mi bilmiyorum ama bu pizzamız tatlı bir pizza. Denemediyseniz mutlaka deneyin derimJ Üstelik bu tarifte, sizlere çok çok güzel de bir pizza hamuru reçetesi vereceğim:) Her zamanki gibi hiç lafı uzatmadan hemen tarifime geçmek istiyorum:)

 

Malzemeler

3 adet büyük 6 – 8 Kişilik pizza için;

Pizza hamuru için;

650 – 700 gram un

315 ml ılık su

20 ml zeytinyağı (elastiklik için)

20 gram yaş maya

12 gram tuz

Badem Kreması için;

135 gram toz badem

135 gram krema

1 adet yumurtanın akı

6 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

3 adet yeşil sert elma (elmalarınız ufak ise miktarınıarttırın. 3 pizza için kullanılacak)

File badem

İrice dövülmüş antep fıstığı

 

Yapılışı

Öncelikle derince bir kasede ılık su, zeytinyağı ve yaş mayayı karıştırıp eritin.

Yoğurma kabınıza un ile tuzu ekleyip karıştırın.

Unun ortasını açıp mayalı karışımınızı ekleyin ve ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. (Gerekirse un ilave edin).

Hamurunuzu ayrı bir kaba alıp üzerini nemli bir bez ile örtün ve bıraktığınızın 2 katı bir hacim alıncaya kadar yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.

Bu esnada badem kremasını hazırlayabilirsiniz.

Bir kabın içine badem kreması için gerekli tüm malzemeleri ilave edip koyulaşıncaya kadar çırpın.

Mayalanan hamurunuzu bolca unladığınız tezgaha alıp içindeki havayı iyice çıkararak yoğurun.

3 eşit parçaya ayırıp ilkini tezgaha koyun ve önce elle sonra da merdane ile dilediğiniz şekilde açın. (Yuvarlak ya da dikdörtgen).

Fırın tepsinizin üzerine yerleştirip kenarlarını yükseltin. (Ki sos dışarı akmasın).

Üzerine badem kremanızı sürün.

Kabuklarını soyup dilimlediğiniz elmaları dizip üzerine file badem ve antep fıstıklarını serpin. (Elmalarınızı önceden dilimlemek isterseniz, kararmamaları için üzerine limon sıkabilirsiniz).

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 – 25 dakika ) pizzanızın altını kontrol ederek – altının pişmesi çok önemli) pişirin.

Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>