Müferke

Müferke

Herkese kocaman bir merhaba. Bu sabah çok zor uyandım. Geç de kalktım ama şansıma trafik o kadar açıktı ki, çok rahat geldim işe. Okulların kapalı olmasından sanırım trafik nerdeyse hiç yoktu. Çok mutlu oldum:) Keşke her sabah hatta akşam böyle olsa:))

Gelelim bugünkü çok çok lezzetli tarifimize. Bugün yine mezelerdendevam etmek istiyorum ve sizlerle bir Antakya Mutfağı mezesi paylaşacağım. Ilık servis edilen bir meze. İçinde kimyonu ve yağı bol. Ancak, hayatımda sanırım bu kadar hafif ve lezzetli bir meze daha yemedim sanırım. Malum patlıcanın süngerimsi bir yapısı var ve yağı çekiyor. Bu yüzden de yağını bol tutuyoruz mezemizin ama tabakta sunarken sulu servis etmiyoruz. Dediğim gibi inanılmaz hafif ve lezzetli bir meze. Zaten benim için, içinde patlıcan olan her şey güzeldir:) Üstelik yapımı da kolay. Bence kesinlikle yapın bu mezeyi.

Lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim:)

 

Malzemeler

2 Kişilik

2 adet kemer patlıcan

1 adet yeşilbiber

2 adet domates

1 adet kuru soğan

Yarım su bardağızeytinyağı (biraz daha fazla kullanabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı kimyon

Tuz

 

Yapılışı

Kuru soğanı piyazlık (jülyen) doğrayıp az riviera yağ koyduğunuz tencerede iyice, sürekli karıştırarak kavurun. Soğanın çok iyi kavrulması gerekiyor. Bu yüzden önde kısık ateşte başlayın (ki yanmasın) sonra ateşi arttırın.

Patlıcanları boylamasına ortadan ikiye kesin ve her bir yarımı verev ve 1 parmak kalınlığında doğrayın.

Acısının gitmesi için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.

Soğanları iyice kavurduktan sonra verev doğradığınızı biberi ilave edin.

Biberler de kavrulunca patlıcanların suyunu sıkıp tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Üzerine kabukları soyulmuş ve çok ince, ufak doğradığınız domatesleri ilave edin.

Yağını, tuzunu ve kimyonunu ekleyin.

Yazımın başında da dediğim gibi patlıcan emici bir yapıya sahip olduğu için yağını çok çekerse yağ ekleyin ve sürekli tadına bakarak, kimyonun hissedilir bir tatta olmasını sağlayın. Gerekirse kimyon ilave edin.

Patlıcanlarınız da piştikten sonra tabağı alın ve ılık servis yapın. (Müferke ılık servis edilen bir mezedir).

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>