Beyaz Çikolatalı Vişneli Kek

Beyaz Çikolatalı Vişneli Kek

Herkese süper ama süper bir merhaba:) Bir hafta daha bitti ve de inşallah süper bir hafta sonu başlıyor bu akşam:) Dünkü yazımda da belirttiğim gibi takipte kalın:)

Beni takip edenler bilir ki, genelde Cuma günlerimi mutlaka bir tatlı ile bitirmeyi severim. Hafta sonumuz tatlı geçsin diye:) Bu sebeple, bugün de nefis, yumuşacık bir kek tarifim var. Üstelik beyaz çikolatalı hem de vişneli. Çikolatanın yoğun tadını vişne ile kırarak, gerçekten hafif ve lezzetli bir kek yaptım hafta sonu. Bence siz de kendinizi ve ailenizi şımartın ve yarın sabah kahvaltısına bu keki yapın mis gibi:)

Lafı çok uzatmadan hemen tarifime geçmek istiyorum. Herkese şimdiden iyi bir Cuma ve güzel bir hafta sonu diliyorum:)

 

Malzemeler

6 – 8 Kişilik

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı yoğurt (oda sıcaklığı)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

250 gram vişne (ben dondurulmuş kullandım)

100 gram beyaz çikolata

 

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şekeri, şeker tamamen eriyip mayonez kıvamına gelip üzeri göz göz oluncaya kadar yaklaşık 7 – 8 dakika kadar çırpın.

Önce sıvı malzemeleri, sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.

Ayrı bir yerde unu eleyip kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kekinize ilave edin ve düşük devirde ya da bir spatula ile karıştırın.

Vişneleri ve doğranmış çikolataları da ekleyip 3 – 4 kere daha alttan yukarıya doğru karıştırın.

Yağlayıp unladığınız kek kalıbına karışımınızı döküp kalıbı tezgaha birkaç kere vurun ve içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.

160 derecelik fırında 40 – 45 dakika pişirin. İlk yarım saat fırının kapağını açmayın. Yarım saatin sonunda kekinizin ortasına bir kürdan batırın ve temiz çıkıp çıkmadığına bakın. Temiz ise kekiniz pişmiş demektir. Temiz değil ise, pişirmeye devam edin. (Eğer fırınınız benimki gibi üstten daha fazla pişiyorsa, kekinizin üstü pişmeye başlamış ama içi hala hamur ise, bu aşamada üzerine alüminyum folyo kapatıp pişirmeye devam edin. Bu sayede üst kısmı yanmadan kekinizi pişirmiş olursunuz).

Pişen kekinizi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…

 

2 yorumlar

  1. elinize sağlık 👌👍👏 vişne yerine başka ne őnerebilirsiniz acaba?

    • Yasemin Hanım Merhaba. Çok teşekkür ederim:) Vişne yerine bir çok meyve önerebilirim alsında. Küp küp doğranmış elma da beyaz çikolata ile çok lezzetli olur. Çilek aynı şekilde, mürdüm eriği olabilir. Muz olabilir. Damak tadınıza göre beğendiğiniz herhangi bir meyve ile de yapabilirsiniz kekinizi. Şimdiden ellerinize sağlık:) Sevgiler…

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>