Nutellalı Çörek

Nutellalı Çörek

Haftanın tam ortasından kocaman bir merhaba. Bugün harika bir tarifim ve de çok lezzetli bir mönü önerim var. Bence lafı çok uzatmadan hemen tarife geçelim:)

Nutella’yı sanırım sevmeyen yok. Siz de benim gibi, kavanoza direk kaşıkla dalıp, dibini görenlerden misiniz? :) Bende durum bu. Zaten bu çörekleri yaparken görmeniz lazımdı beni:) Nerdeyse çöreğe sürecek nutella kalmayacaktı:))) Bu çöreğin hamuru aynı zamanda, geçtiğimiz hafta tarifini verdiğim o inanılmaz “Et Soteli Çörek” tarifindeki hamur ile aynı. Yani bu hamuru hem tatlıya hem de tuzluya rahatlıkla kullanabilirsiniz. İçine eklediğiniz malzeme ile lezzetlenen hafif bir hamur.

Bu arada servisimde kullandığım tabağım, renkleri ve modelleri ile seçim yapmakta sizi kararsız bırakan Keramika’ya ait.

 

Malzemeler

16 adet için

170 gram tereyağı (soğuk)

285 gram un

130 gram krem peynir

3 yemek kaşığı soğuk su

1,5 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı kabartma tozu

Değirmen deniz tuzu

İçine sürmek için;

Nutella

Üzeri için;

Pudra Şekeri

 

Yapılışı

Hamur için gerekli malzemeleri bir kabın içinde ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurun. (Gerekirse un ilave edebilirsiniz).

Hamuru ikiye bölüp streç filme sarın ve yarım saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

Dinlenen ilk hamurunuzu unlanmış tezgahınızda yuvarlak olacak şekilde açın ve 8 dilime ayırın. (Aşağıdaki şekildeki gibi).

Her bir dilimin geniş kısmına bir tatlı kaşığı nutella koyup dilim boyunca yayın. (ya da direk bu şekilde de sarabilirsiniz).

1

Her bir dilimi rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Dinlenmiş diğer hamurunuz için de aynı işlemleri yapın.

170 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.

İlk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>