Kestaneli Cevizli Kek

Kestaneli Cevizli Kek

Her zamanki gibi kocaman bir merhaba:) Bir hafta daha bitti. Şimdiden iyi bir Cuma ve güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.

Bugün sizlere içinde çok çok sevdiğim “kestaneyi” kullandığım bir tarif vermek istiyorum. Küçüklüğümden beri kestaneyi ne kadar çok sevdiğimle ilgili hikayeleri dinler dururum:) Geçtiğimiz hafta da yine dolaptaki kestanelerle birden göz göze gelince dedim gelin bakalım:) Ortaya da bu inanılmaz lezzetli kek çıktıJ Haftayı tatlı bitirelim, hafta sonu daha tatlı geçsin:)

Bu arada, bu lezzetli keki daha da çekici kılan servis tabaklarımda her zamanki gibi Keramika’ya ait. Bence bugün kendinizi biraz şımartın ve biraz zaman ayırıp Keramika ürünlerini bir inceleyin:)

2

Malzemeler

10 – 12 Kişilik

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı sıvı yağ (oda sıcaklığında)

250 gram kestane (Ben Metro’dan Horeca marka haşlanmış vesoyulmuş alıyorum)

1 su bardağı irice kıyılmış ceviz

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

 

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şekeri, şeker tamamen eriyinceye kadar yaklaşık 7-8 dakika kadar çırpın.

Üzerine önce sıvı malzemeleri yani sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin.

Ardından ikiye – üçe kestiğiniz kestaneleri ve cevizleri ekleyip çırpmaya devam edin.

Ayrı bir yerde unu eleyip içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.

Unlu karışımınızı, kek karışımınıza ilave edip, eğer mikserle çırpacaksanız en düşük devirde çok söndürmeden, spatula ile karıştıracaksanız yavaşça aşağıdan yukarıya doğru yedirin. (Fazla çırpmayın, çünkü ilk başta yumurtayı çırptığınız zaman elde ettiğiniz kabarıklığı kaybetmiş olursunuz).

Yağlayıp hafif unladığınız kek kalıbına karışımınızı boşaltıp 170 derecelik fırında yaklaşık 45 – 50 dakika pişirin. (İlk yarım saat fırının kapağını açmayın. Yarım saatin sonunda bir kürdanı kekinizin ortasına sokup temiz çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Temiz değilse pişirmeye devam edin).

Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>