Kavala Kurabiyesi

Kavala Kurabiyesi

Çabucak geçen bir hafta oldu. Cuma günü ve hafta sonu geldi bile. Şimdiden süper bir Cuma ve güzel bir hafta sonu diliyorum. Ve her zamanki gibi hafta sonuna yine tatlı girelim diye, lezzeti tam bir klasik olan ve de sevmeyeni nerdeyse olmayan bu güzel kurabiyenin tarifini vermek istiyorum. Tarifimi Sevgili Sibel’den aldım. Kendisine tekrar teşekkür ediyor ve lafı çok uzatmadan hemen tarifime geçiyorum:)

 

Malzemeler

20 – 25 adet için (Büyük kalıpla)

200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı blendırdan çekilmiş tuzsuz badem

Yarım su bardağı bıçakla iri kıyılmış tuzsuz badem

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

2-2,5 su bardağı un

Üzeri için;

Pudra şekeri

 

Yapılışı

Ben marketten normal badem aldığım için 5 dakika kadar kaynar suda bekletip kabuklarını soydum. Bademlerin yarısını bıçakla dörde beşe bölün. Kalan yarısını blendırdan geçirin.

Genişçe bir tavaya bademlerin tamamını ve 1 su bardağı unu koyup 2 dakika kadar kavurun. (Yanmaması için fazla kavurmamaya dikkat edin).

Soğuması için ayrı bir kaba alın. (Tavada bırakmayın ki pişmeye devam etmesin).

Yoğurma kabına soğuttuğunuz bademli karışımı, tereyağını, pudra şekerini ve kabartma tozunu koyup, azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. (Benim hamurum çok fazla toparlanmadı ama ben hamurdan parçalar kopararak kalıpla kestim. O şekilde de rahatlıkla yapabilirsiniz).

Hamurunuzdan parçalar koparıp yaklaşık 1-1,5 cm kalınlığında açıp ay şeklindeki kurabiye kalıbınızla ya da bir çay bardağının ağzıyla şekil verip yağlanmış ya da yağlı kağıt sürülmüş fırın tepsisine dizin.

15-20 dakika 180 derecelik fırında pişirin.

Ilınınca üzerine bol pudra şekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>