Bitter Çikolatalı Kurabiye

Bitter Çikolatalı Kurabiye

Herkese merhaba. Bir haftayı daha bitirdik. Bugün itibari ile artık yaz mevsimi de başladı. En uzun günü yaşayacağız. Bundan sonra artık yine günlerin kısalıyor olması kötü ama artık yaz geldi:) Umarım yaz mevsimi, içimizi dolduran bu güzel duygular gibi güzel, sağlıklı ve neşeli geçer.

Haftayı ben de her Cuma olduğu gibi tatlı tatlı bitirmek istedim ve de sizlere çikolata kokulu bir kurabiye tarifi vereyim dedim:) Beni takip edenler bilir ki, tereyağı, pudra şekeri ve toz badem bir araya gelince benim için tadından yenmez olur:) Bir de üzerine bitter çikolata da ekleyince, değmeyin tadına:) Şimdiden herkese iyi bir hafta sonu ve süper bir Cuma diliyorum.

Bu güzel tarifimde bana eşlik eden sevgili Keramika’ya çok teşekkür ederim. Her zamanki gibi renkleri ve desenleri ile masama canlılık kattı:)

 

Malzemeler

30-35 adet için

150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

100 gram pudra şekeri (Bir su bardağından 2 yemek kaşığıeksik)

1 adet yumurta

50 gram toz badem (Yaklaşık yarım su bardağı kadar)

Yarım çay kaşığı vanilya

Bir çimdik tuz

250 gram un (2 su bardağından biraz fazla – Elinize yapışmayacakbir hamur elde edinceye kadar)

150 gram bitter çikolata

 

Yapılışı

Öncelikle bitter çikolatayı benmari usulü eritin. (İçinde su kaynayan bir tencerenin üzerine cam kaseyi oturtun ve çikolatalarınızı içine kırın. Karıştırarak eritin. Kasenizi suya değdirmeyin ve içine su girmesine izin vermeyin). Ilınması için kenara alın.

Derin bir kabın içine, tereyağı, pudra şekeri, tuz ve vanilyayı koyup karıştırın.

Yumurtayı ekleyin.

Eritip ılıttığınız çikolatayı ilave edin.

Toz badem ve unu da ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve çatalla üzerlerine çizikler yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 10 – 12 dakika pişirin. ( Süre sonunda kurabiyeleriniz hala yumuşak olacak. Unutmayın ki, kurabiye çıktıktan sonra da sertleşir. O yüzden de pişme anında tamamen sertleşmesini beklemeyin. )

Fırından gelen mis gibi çikolata kokuları ile tepsiyi fırından çıkarın.

Soğuduktan sonra ikram edin.

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>