Peynirli Beyaz Hindiba Salatası

Peynirli Beyaz Hindiba Salatası

Güneşin kendini bile ısıtamadığı buz gibi bir pazartesi sabahından herkese günaydıııın:) Süper yoğun bir trafik ile geldiğim iş yerinde ısınmaya çalışıyorum:) Tüm ailemle, sevdiklerimle bir arada olduğum, çok keyifli ve mutlu bir hafta sonu geçirdim. Bir kere zaten böyle bir hafta sonundan sonra haftaya kötü başlamak mümkün değil. Sağlık yerinde olduktan sonra, sevdiklerinde bol sohbetli yaptığın bir kahvaltının yerini hiç bir şey alamaz. Sabah sabah şimdi duygusala bağlamadan, bizim evde her yaptığımda daha masaya oturmadan biten bir salatanın tarifini vermek istiyorum.

Beyaz hindiba faydası çok bir bitkidir aslında. Beyaz ve siyah olmak üzere iki çeşidi vardır. Beyaz hindiba, idrar söktürücüdür. Böbrekteki kumların dökülmesine fayda sağlar. Balgam söktürür. Zararlı hayvan sokmalarına karşı tedavi edicidir. Yaprakları sarı bir bitkidir ve tadı buruktur. Marula benzer. Az kalorisi ve çok vitamini vardır. Gördüğünüz gibi bu yazı bu şekilde sürer gider. Bence biz artık bu bitkiyi nasıl tüketeceğimize bakalım. İster haşlayarak yiyin, ister bu şekilde çiğden salatasını yaparak. Biz bu şeklini çok çok seviyoruz. İçindeki elma, ceviz ve peynirler mükemmel bir uyumu var.

 

Malzemeler

10 yaprak beyaz hindiba

10 adet küp beyaz peynir (rokfor da olur)

10 adet ceviz

5 adet ince dilimlenmiş yeşil elma

Nar taneleri

1 yemek kaşığı balzamik sos

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

 

Yapılışı

Dip kısmını kesip dış yapraklarını temizleyin.

Dikkatlice diğer yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzülmeye bırakın.

Her bir yaprağın üzerine bir küp beyaz peynir, üçgen bir dilim yeşil elma, ceviz ve nar taneleri koyun.

Balzamik sos ve zeytinyağını karıştırıp çay kaşığı ile üzerlerine gezdirin.

Servis tabağına koyup servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>