Narlı Pavlova

Narlı Pavlova

Herkese günaydııın. Güzel, musmutlu ve dopdolu bir Cuma ve hafta sonu olsun:) Ewet yağmur var, ewet trafik var ama bunları değiştiremeyeceğimize göre, sıkıntı yapmak anlamsız. O yüzden de günün ve hafta sonunun tadını çıkarmak lazım:)

Bugün sizlere uzaklardan bir tarif vermek istiyorum. Benim çok çok sevdiğim, ister rengarenk meyvelerle süslediğim ister tek çeşit kullandığım bir tatlıdır. Dışının kıtırlığını, içindeki o süngerimsi dokuyu ve tadı çok seviyorum. Yapılışı esnasında ve yapmaya başlarken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Bunları tarifi anlatırken belirteceğim. Ama önce kısaca bu ismi nereden aldığının hikayesine bir bakalım isterseniz. Avusturya mutfağının bu lezzetli tatlısı, adını Rus balerin Anna Pavlova’dan alıyor. O’nun onuruna yapılan bir tatlı olduğu için isminin verildiğini belirten rivayetler yanında, Anna Pavlova’nın tütüsüne (balerin eteği) benzediği için de bu adın konulduğunu belirten kaynaklar var. Şimdi dilerseniz bu lezzetli tarife geçelim artık. Ben bu sefer mevsim meyvesi narı kullandım ve de çok çok çok çok lezzetli olduJ Krema olarak bu sefer hafif olsun diye “Kupta Tiramisu” tarifimdeki kremayı kullandım.

 

Malzemeler

4 yumurtanın akı (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

1 tutam tuz

Yarım tatlı kaşığı krem tartar

Kreması;

300 ml krema

300 gram labne peyniri

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için;

Nar taneleri

 

Yapılışı

Pavlovayı yapmaya başlamadan önce yumurtanın soğuk iken sarısı ile beyazını ayırmanızı öneririm. Çünkü soğuk iken daha kolay ayrılıyor.

Kesinlikle yumurta aklarının içine bir damla bile sarısından bulaşmış olmamalı.

Yumurta akları, çırpmaya başlamadan önce oda sıcaklığına gelmiş olmalı.

Toz şeker iki üç seferde ilave edilmeli ve her defasında tamamen erimeden eklenmemeli. Bunu kontrol etmek için de çırptığınız bezeden bir parça alıp iki parmağınızın arasında ezin. Toz şeker parçalarını hissediyorsanız henüz erimemiş demektir.

Fırın tepsisine döktükten sonra üzeri düzeltilmeli.

Piştikten sonra fırın kapağı açılıp soğutulmalı. Bu sayede çökmemiş ve dışı kıtır, içi süngerimsi o dokuyu ve tadı da yakalamış olursunuz.

Yumurta aklarını bir tutam tuz ile çırpmaya başlayın.

Toz şekerinizi göz kararı üçe bölüp 3 seferde olacak şekilde ekleyerek çırpmaya devam edin. Her diğer toz şekeri eklerken, önceki eklediğinizin tamamen eridiğine emin olun.

Tüm şeker eridikten sonra krem tartarı ekleyip 10 dakika daha çırpıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine beze tabanınızı yayın. Yoğun kıvamlı ve nispeten sert bir tabanınız olacak.

Üzerini düzeltip 160 derecelik fırında üzeri hafif renk değiştirene kadar pişirin.

Pişirdikten sonra fırından hemen çıkarmayın, kapağını açıp soğutun.

Bu esnada üzerine sürmek için ayrı bir kapta, krema, labne peyniri ve pudra şekerini yoğun bir kıvam alıncaya kadar çırpın.

Soğumuş pavlovanızın üzerine sürüp nar taneleri ile süsleyin.

Dolapta bir süre bekletip servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>