Çikolatalı Truff

Çikolatalı Truff

Herkese günaydıııınnn. Havalar bir gün sıcak bir gün soğuk. İnsan ne giyeceğini şaşırıyor gerçekten. Güneş var ama kendini ısıtmaya hali yok ki bizi ısıtsın durumu var. Neyse tam hastalık havası. Aman dikkatli olmak lazım. Ben bugün her zamankinden daha hızlı bağlayacağım konuşmamı çünkü birazdan Kanal D Mutfağım programı başlıyor ve dünkü yazımda da belirttiğim gibi bizim evdeler:) Kendimden çok kızım Simay’ı merak ediyorum:) Haydi sizde önce ekran başına, sonra bilgisayar başına bu güzel truff tarifini okumaya:)

http://www.canlitv.com/?id=2

 


Malzemeler

100 gram krema

200 gram kuvertür bitter çikolata

Üzerini kaplamak için;

Kakao

Renkli pasta süsleri

Pirinç patlağı

 

Yapılışı

Gerçek truff için ölçü budur. Krema ve çikolatayı benmari usülü eritin. Benmari için tık tık

Erittiğiniz karışımı bir kaba aktarıp buzdolabına kaldırın. (Ya geceden eritip sabaha kadar bekletin ya da sabahtan eritip akşamüstü kullanın).

Buzdolabında dondurduğunuz trufflarınızı bir kaşık ya da ufak dondurma kaşığı ile yuvarlayıp istediğiniz süsleme ile kaplayın. (kakao, renkli pasta süsleri, pirinç patlakları v.s.).

Eliniz ile yuvarlamayın çünkü çikolata elinizin ısısı ile hemen erir.

Soğuk servis yapın.

1

 

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>