Kızarmış Tavuk Baget

Kızarmış Tavuk Baget

Herkese kocaman bir merhaba:) Nasıl bir rüzgar, nasıl bir soğuk. Tamam biliyorum kış geldi:) Aslında Ocak doğumlu biri olarak yazı seviyorum ben. Kış hep çok soğuk gelir bana:) Birçok şehre kar yağmaya başladı bile. Bakalım İstanbul bu sene kışı nasıl geçirecek. Hep beraber göreceğiz:)

O zaman yine bu soğuk havalarda içinizi ısıtacak, yedikçe size mutluluk verecek, üstelik de çok pratik bir tarif vereceğim. Dışarıda birçok fast food restoranda yemeyi sevdiğiniz ama aslında evde çok rahatlıkla da yapabileceğiniz bir tarif. Her zamanki gibi lafı çok uzatmadan hemen tarifimize geçelim:)

Bundan sonra her yeni yayınımdan haberdar olmak için soldaki kutucuğa mail adresinizi yazıp kayıt olun. Her yayınımdan haberiniz olsun.

Ayrıca beni sayfalarında takip etmek isteyenlerin kumanda paneline aşağıdaki linki yazmaları yeterli;

www.tumayinmutfagi.com/rss.aspx

 


Malzeme:

2 Kişilik

4 adet tavuk baget

1 su bardağı un

3 adet yumurtanın sarısı

1,5 su bardağı panko (yoksa galeta unu ya da ufalanmış mısırgevreği ya da ufalanmış etimek)

Tuz, karabiber

Kızartmak için Ayçiçek yağı

 


Hazirlanisi

Öncelikle tavuklarınızı haşlayın. Bu aşamada elde edeceğiniz tavuk suyunu kesinlikle atmayın. Ufak karton bardaklara paylaştırıp buzlukta saklayabilirsiniz. Tavuk suyunuza lezzet katmak için, içine bir adet kuru soğan, bir havuç ve kereviz sapı da ekleyebilirsiniz. İyi bir tavuk suyu için de tüm detayları buradan okuyabilirsiniz.

Kızartma yağınızın altını yakın.

Baharatlarınızı unun içine katıp karıştırın. Tavuklarınız ilk un ile buluşacağı için tuz, karabiber ya da diğer baharatları una katmak gerekir.

Haşlanan tavuklarınızı önce una, sonra yumurta sarısına, en son da pankoya (japon ekmek kırıntısı) bulayarak her tarafını kızartın. (Panko çabuk kızardığı için yağda fazla tutmayın).

Kızarttığınız tavukları, fazla yağını çekmesi için, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa koyun.

Yanında bol salata ve domates soslu bir makarna ile sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>