İdeal Bir Çalışma Odası Nasıl Olmalı?

İdeal Bir Çalışma Odası Nasıl Olmalı?

Kullanışlı bir çalışma odası hem işinize odaklanmanızı hem de çalışırken keyifli vakit geçirmenizi sağlayacaktır. İdeal bir çalışma alanı yaratmak için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Son yıllarda evden çalışma süreleri oldukça arttı. Özellikle pandeminin etkileriyle birçok insan işini evden yapmaya, vaktinin büyük çoğunluğunu evde geçirmeye başladı. Bu durum, evdeki çalışma ortamının daha sağlıklı ve düzenli olmasının önemini artırıyor. Kullanışlı bir çalışma odası hem işinize odaklanmanızı hem de çalışırken keyifli vakit geçirmenizi sağlayacaktır. İdeal bir çalışma alanı yaratmak için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sandalye Seçimi

Bir çalışma odasının olmazsa olmazı sandalyedir. Sandalye seçiminizi yaparken rahatlığı, sağlamlığı ve size uygun olması önemlidir. Uzun süreler boyunca vakit geçireceğiniz ve bedeninizi emanet edeceğiniz sandalyelerin yapımında kullanılan malzemelerinden, esnekliğine, yüksekliğinden, koltuk derinliğine kadar bütün özelliklerine dikkat etmeniz gerekir. İyi bir sandalye seçimi çalışma süreleriniz uzasa da sizi fiziksel olarak rahatsız etmeyecek ve işinize olan odağınızı kaybetmemenizi sağlayacaktır.

Masa Seçimi

Çalışma odasında işlerinizi yürüteceğiniz en önemli eşyalardan biri çalışma masasıdır. Genişliği, yüksekliği gibi detaylar, çalışma konforunuzu etkileyecek unsurlardır. Eşyalarınızı rahatlıkla koyabileceğiniz genişlikte ve bacak bacak üstüne atabileceğinizi yükseklikte olması, size rahat bir çalışma pozisyonu sağlayacaktır. Ayrıca ayarlanabilir yükseklikte bir masa tercih etmeniz durumunda, çalışırken her daim oturmanın önüne geçebilir, bedeninizi dinlendirebilirsiniz. Çalışma alanınızı gün içerisinde değiştirmek odağınızı artırabilir. Evininizin bahçesi varsa bir bahçe masası da alabilir ve gününüzün belli bölümlerinde burada çalışabilirsiniz.

Aydınlatma

İdeal bir çalışma alanı için ışık çok önemlidir. Doğal ışık kaynağı olmayan saatlerde kullanacağınız aydınlatma biçiminin gözlerinizi yormaması gerekir. Masa lambası kullanmayı tercih etmek iyi bir fikir olabilir. Sıcaklık ve parlaklık ayarlarını değiştirebileceğiniz bir aydınlatma ürününü kullanmak uzun çalışma saatlerinde yararınıza olacaktır.

Bitkiler

Çalıştığınız alanı yeşillendirebilirsiniz. Odanızı az bakım gerektiren bitkilerle donatabilir ve çalışma alanınızı daha yeşil bir hale getirebilirsiniz. Bitkilerin, çalışırken odaklanmanıza yardımcı olduğu ve üretkenliğinizi artırmada hayati bir rol oynadığı kanıtlanmış bir gerçek. Odanızı bu sayede hem size faydalı olacak hem de görsel açıdan ilgili çekici bir şekle büründürecek hale getirebilirsiniz.

Renk

Odanızın duvarlarının, mobilyalarınızın ve diğer eşyalarınızın renklerinin psikolojinize etkisi büyüktür. Uzun süreler geçireceğiniz çalışma alanlarınızın doğru renkler kullanılarak tasarlanması rahat ve enerjik hissetmenizi sağlayacak önemli bir etkendir.

Geniş Alan

Dar bir çalışma alanı hem kullanışlı değildir hem de motivasyonunuza olumsuz etki eder. Çalışma odanızda gereksiz eşyaların bulunmaması ve rahat hareket edebileceğiniz bir yerleşim şeklinde olması kendinizi çalışırken iyi hissetmenizi sağlar. Çalışmanıza ara verdiğiniz sırada gezinebileceğiniz ya da küçük de olsa bir dinlenme alanı oluşturabileceğiniz bir yer olması çalışma odanıza farklı bir hava katacaktır. Dinlenme esnasında TV seyretmek için bir Vidaxl TV sehpası alabilir ve odanızın dinlenme bölümüne yerleştirebilirsiniz.

image_1_243294

Odanızı Kişiselleştirin

Evde kişiselleştirilmiş bir çalışma alanına sahip olmak, işinizle daha fazla meşgul olmanızı sağlar. İnsanlar, koleksiyonları veya sevdiklerinin fotoğraf çerçeveleri masalarında olduğunda daha motive oluyorlar. Bu nedenle, masa alanınızın kişiselleştirmesini her zaman dikkatli bir şekilde kontrol edin. Sonunda çalışma alanınızı daha çok sevmeye başlayacak ve dolayısıyla daha üretken olacaksınız.

image_2_243066

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>