Olivköy Zeytinyağı’nın Doğuşu

Olivköy Zeytinyağı’nın Doğuşu

Geçtiğimiz günlerde bir mail geldi. Yeni ve lezzetli bir başlangıç olduğunu gördüm. Ben de kısaca kendi ağızlarından doğuş hikayelerini paylaşmak istedim. Ayrıca zeytinyağları da oldukça da lezzetli. Tavsiye ederim:) Gelin siz de okuyun;

Zeytin Bakkal olarak Çanakkale’nin Küçükkuyu beldesinde nesillerdir butik zeytinyağı üretimi yapıyoruz. Soğuk sıkım sızma zeytinyağı çeşitlerimiz ile nesillerin sağlığına değer, damaklarına enfes zeytinyağı tadını bırakıyoruz. Nesillerdir keyifle ve sağlıkla tüketilen sızma zeytinyağı çeşitlerimiz tüketicilere her zeytinyağının aynı olmadığını göstermekte.

Zeytin Bakkal olarak milyonlarca zeytin ağacına ev sahipliği yapan ülkemizde zeytin ve zeytinyağı adına geliştirmeler yaptık.Butik üretim zeytinyağının farkını anlatan onlarca blog yazısı ve dijital kaynaklar hazırlayarak bunları müşterilerimizin ücretsiz bir şekilde kullanımına açtık. 3 farklı segmentte zeytinyağı üretimi yapıp,en makul fiyat konumlandırması yaparak müşterilerimizin damak tadına uygun zeytinyağını bulmalarına yardımcı olduk.
Ürettiğimiz zeytinyağlarını direkt olarak tüketiciye ulaştırarak daha iyisini,daha ekonomik olarak satışını yaptık. Fiyat ve zeytinyağı içerik farklarının sebeplerini anlattık.
Koruyucu bir gıda ürünü olan zeytinyağının kalitesini koruyarak birey ve toplum sağlığına katkılar sağladık. Türkiye’de ilk defa ‘Senin Ağacın’ projesini hayata geçirerek,dileyen herkese zeytin ağacı kiralama modelini geliştirdik.Bitmedi. Her gün kendimizi geliştirerek, en iyisi olma yolunda adımlar atıyoruz. Ve başarılı olacağımızdan şüphemiz yok.

 

Olivkoy Zeytinyağı’nın Doğuş Hikayesini Ersin Erol Anlatıyor:

 

Yurtdışında Rusça öğrenip, Rus dilinde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi aldıktan sonra Turkcell’de çalışmaya başladım. O arada Gazi Üniversitesinde bilişim suçları ve hukuki boyutlarını ele alan “Adli Bilişim” alanında yüksek lisans programını tamamladım. Eğitimim devam ederken dünyanın önde gelen şirketlerinin birisine geçiş yapıp kurumsal hayatta devam ettim. Bu süreçte insanların doğal beslenme ve iyi bir zeytinyağına güçlü bir şekilde ihtiyaç duyduğunu fark ettim. Sonrasında 2017 yılında babam ile bir araya gelip projemi anlattım ve üretim süreçlerimizi tamamen bu projeye göre ilerlettik. Bu projenin adı ” Olivkoy Zeytinyağı “dır. İyi zeytinyağına ihtiyaç duyan insanlara uzatılan elin adıdır Olivkoy.

 

Dünyada oksijen yoğunluğunun en üst seviyede olduğu ikinci bölgesi olan Kazdağı’nın eteklerindeki Ersin Erol ve ailesine ait zeytin bahçelerinde üretim devam etti. Üretilen zeytinyağı artık dışarıya değil, iç piyasaya sunuldu. Özellikle iç piyasaya iyi bir zeytinyağı üretme amacımız, insanımızın talebi doğrultusunda oldu. Çünkü son senelerde yaşanan farkındalık, Türk insanını daha fazla zeytinyağının şifasına yönlendirdi. Bu talebi karşılayabilmek için, yurtdışına toplu satışı durdurup iç piyasaya perakende satışa başladık. Yüzlerce zeytin ağacımız ve emekleri ile bizimle hep yanyana olan çalışanlarımızla en iyi zeytinyağını ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Küçükkuyu, Kazdağı’nın eteklerindeki küçük bir kasabadır. Ancak bu küçük kasaba zeytinyağının üstün lezzeti ile bilinir. Ağaç cinsinden kaynaklı farklılığa doğru üretim tekniklerini de ekleyip zeytinin dalındaki saflığını koruduk ve Olivkoy Zeytinyağı ortaya çıktı.

 

Üretim esnasında şunu hedefledik, en iyisini üretmeye devam edelim ancak fiyat olarak ulaşılamaz rakamlara çıkmayalım, böylelikle herkes evine Olivkoy zeytinyağını alabilsin, şifasını bu yağdan alsın istedik. O yüzden rakam yükseltme adımları atma yerine doğrudan tüketiciye ulaşma kanallarını güçlendirdik.
“Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse Micheangelo’nun resim yaptığı, Beethoven’ın beste yaptığı veya Shakespeare’in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürün ki, gökteki ve yerdeki herkes durup, burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş desin.” Martin Luther King

Resmi kayıtlara göre 1832 yılından beri Çanakkale’nin Ayvacık İlçesine bağlı Çetmibaşı köyündeyiz,200 yıla yakındır bu topraklarda zeytin ağacı işimiz,gücümüz oldu.

Bu topraklardaki bahçelerimizde,bazı ağaçlarımızın yaşını ve kimin eli ile dikildiğini tespit edemedik. Yüzlerce senedir nesiller gölgesinde büyüdü bu kadim ağacın.

Cenneten bir köşe olan Küçükkuyu’da 90 dönüm arazimizde,1300 ağacımızla devam eden üretim sürecimize yeni bahçeler katarak devam ediyoruz. Alınteriyle üretmenin tarifsiz onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

 

Zeytin Bakkal ‘In Doğuş Hikayesini Ersin Erol Anlatıyor :

Olivkoy Zeytinyağı’na ek olarak 2019 yılında Zeytin Bakkal eklendi. Bu markamız altında yöremize ait diğer ürünleri de satışa sunduk. Ancak bir fark vardı, Zeytin Bakkal’da satışı olan ürünler ayrı ayrı yöre insanından ancak bizatihi tanıdığımız bildiğimiz akraba ve komşularımızdan geliyor. Örneğin yüzde yüz keçi sütünden keçi peynirimizi köyden Gülay hanım bizim için özel yapıyor. Domates kurularımızı ve eriştelerimizi Fatma hanım ve komşuları yapıyor. Dağ kekiğimizi köyün gençleri topluyor. Böylelikle Zeytin Bakkal küçük bir kooperatif gibi misyon yüklenerek, bu yörenin üreten ellerine destek oluyor ve daha güçlü bir şekilde olmaya devam edecek. Zeytin Bakkal ailesi hangi ürünleri satıyor peki;

 

. Güneşte kurutulmuş Çanakkale Domatesi

. Kazdağı Dağ kekiği (Yuvarlak-bilye kekik)

. Ev Yapımı Erişte

. Keçi Peyniri

. Yerli ceviz

. Zeytin Yaprağı Çayı

 

Sadece bunlar değil, şimdilik bunlar. Bu topraklara ait diğer zengin şifa kaynakları da Zeytin Bakkal çatısında yerini alacak ve hem üreten eller kazanacak hem de sağlığını korumak isteyenler kazanacak.

ara foto

Geçmişten gelen tecrübelerimizi güncel eğitimlerle destekleyerek zeytini ve zeytinyağını çok daha yakından tanıyoruz. ‘Zeytinyağı sağlıklıdır.’ sloganının arkasındaki nedenleri araştırıp, günbegün kendimizi yeniliyoruz. Amacımız;bilinçli üretmek ve bilinçli tüketime destek vermek.

Kökleri geçmişe dayanan ancak bu zamana kadar bir isim vermediğimiz zeytin ile serüvenimize 2017 yılında Olivkoy adını verdik. Olivkoy Soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı çeşitlerimizle birçok ailenin sofrasına lezzet,sağlığına değer kattık. Olivkoy’la beraber gördük ki aslında zeytine dair paylaşacabileceğimiz çok şey var. Sonra ailemizi Zeytin Bakkal ile büyütmeye karar verdik. Bu isim altında zeytinyağı çeşitlerimize ek olarak zeytin çeşitleri,zeytinyağı sabunu,zeytin ağacından el emeği göz nuru ahşap objeler üretip, satışa sunduk. Daha da ileriye giderek ‘Senin Ağacın’ projesini başlattık.

Peki nedir bu ‘Senin Ağacın’ ? ‘Senin Ağacın’ projesi ile isteyen müşterilerimiz yıllık ağaç kiralayıp,kendi zeytinini kendisi toplayabilecek.Ağacından topladığı zeytinleri ister saatler içinde sıktırıp yağını alabilecek yada bunu biz kendisinin yerine yapacağız. Böylelikle isteyen müşterilerimiz kadim ağaca dokunup onun hikayesine ortaklık edebilecek.

“Zeytine dair her şey! Küçükkuyu’dan” diyerek yola çıktık. Bu kadim ağaca dair ne varsa tecrübemizle sizlerle paylaşacağız. Düzenli olarak her hafta Zeytin Bakkal Youtube kanalımıza eğitim videoları çekip koyarak, merak ettiğiniz tüm sorulara cevap veriyoruz.

Doğayla aranızda köprü olup doğal ürünlerimizi sizlerle buluşturacağız ya da isterseniz direkt doğaya ve doğala dokunmanıza destek vereceğiz.

Sizler de sağlık iksiri, enfes aromalı zeytinyağı çeşitlerimiz ile tanışmak isterseniz, web sitemizi ziyaret edebilir, kolayca ve güvenle sipariş oluşturabilirsiniz.

Olivkoy Zeytinyağı | Zeytin Bakkal | Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı ve Zeytin Çeşitleri

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>