Krem Karamel

Krem Karamel

Herkese kocaman bir merhaba:) Bayram geldi geliyor derken bitti bile. Evde, çekirdek ailemizle, sevdiklerimizle, büyüklerimizle görüntülü konuşarak bitti. Tekrar günlük hayatımıza devam ediyoruz diyeceğim ama artık günlük hayatımız nedir, yeni normal aslında eski anormal midir bilmiyorum:) Tek bildiğim mecbur kalmadıkça hala evden çıkmayacağımız… Sağlıkla sevdiklerimize kavuşalım da, artık hangisi normalse onu yaşayacağız.

Gelelim bugün vermek istediğim tarife. Geçtiğimiz haftalarda verdiğim San Sebastian Cheesecake tarifinin başında, en sevdiğim ikinci tatlı olduğunu, ilerleyen günlerde de birincisini vereceğimi söylemiştim. İşte en sevdiğim tatlı; KREM KARAMEL:) Oldum olası yapılışı zor gelirdi ve annem muhallebi gibi sürekli yapardı. Sonunda O’nun da katkıları ile yaptım. Çok da kolaymış. Gün geçtikçe elim daha çok alışacak ve mutlaka son yaptığım bir öncekinden daha iyi olacak eminim:) Sizlerin de seveceğine inanıyorum. Eğer yumurta kokar derseniz muhallebi kısmında limon rendesi ekleyebilirsiniz. Beni rahatsız etmediği ve de limon rendesini bu tatlıda sevmediğim için eklemedim ancak siz dediğim gibi ekleyebilirsiniz.

Malzemeler;

Karamel için;

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı su

Muhallebi Kısmı için;

6 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

500 ml süt

1 paket vanilya

Yapılışı;

Öncelikle kullanacağız krem karamel kaplarınızın kuru olmasına dikkat edin.

İlk olarak karameli yaparak başlayın. Toz şeker ile suyu bir tavaya koyup kısık ateşte hiç KARIŞTIRMADAN iyice eritin ve hiç bekletmeden krem karamel kaplarınıza paylaştırın. (Tabanını kaplayacak kadar).

Muhallebi kısmı için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içine koyup bir çırpma teli ile 4 – 5 dakika iyice çırpın. Üzerindeki köpüğü alıp karamel kaplarına dökün.

Fırın tepsisine yerleştirin.

Kapların yarısına gelecek kadar sıcak su döküp 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika üzerlerini yakmadan pişirin. (Fazla pişirirseniz, kalıptan çıkardığınızda karameliniz delik delik olabilir ve alta gelen kısımda sertlik olur).

Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. (12 saat kadar beklemesi gerekiyor).

Ertesi gün kapları tekrar sıcak su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin. Kenarlarını bıçakla ayırıp, kenarlıklı bir tabağa ters çevirip çıkarın. (Karamel akacağı için düz bir tabak olmamasında fayda var).

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>