San Sebastian Cheesecake

San Sebastian Cheesecake

Herkese kocaman bir merhaba:) Beni tanıyanlar bilir, en en ama en sevdiğim ikinci tatlı cheesecake’tir. Birinci tatlıyı ilerleyen günlerde paylaşacağım:) Bu kadar cheesecake severken, son zamanların trendi San Sebatian Cheesecake’ini yapmayan bir ben kalmıştım sanırım:) Oldukça uğraştım aslında bu tatlı için çünkü dediğim gibi en sevdiğim tatlılardan olduğu için, istediğim lezzeti yakalamak konusunda çalışmam gerekti. Bir peynir canavarı olarak zaten tam benlik bir tatlı olur kendileri. Tarife geçmeden önce belirtmek istediğim birkaç püf noktası var. Tarifte Bengi Kurtcebe’den çok faydalandım. Kendisini çok sever çok da teşekkür ederim:)

İlk olarak tüm malzemeler kesinlikle oda sıcaklığında olmalı çünkü pürüzsüz ve net bir karışım elde etmek için bu önemli. Karışımı hazırlayıp döktükten sonra mutlaka üzerindeki kabarcıkları patlatıp, kalıbı tezgaha birkaç kere vurun. Tarifte detaylı belirteceğim şekilde fırın ısısı ve pişme süresi de istediğiniz kıvam açısından önemli.

Ben bu tatlıyı çok sıvı sevmediğim için, bir gece bekletip fotoğrafını çektim. Ancak fırından çıktığında içi bıngıl bıngıl oynuyordu. Dilerseniz ilk sıcaklığı geçtikten sonra bu şekilde de servis edebilirsiniz. Ayrıca yine dilerseniz üzerine istediğiniz sos ile de servis edebilirsiniz. Ben yine sade sevdiğim için bu şekilde servis ettim.

Gelelim tarife;

Malzemeler;

3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

3 paket beyaz krem peynir (toplam 600 gram) (oda sıcaklığında)

1 paket krema (oda sıcaklığında)

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı un

Yapılışı;

Peynirlerin hepsini genişçe bir kaba koyup üzerine yumurtaları ekleyin.

Yavaş yavaş bir tel çırpıcı ile iyice karıştırın.

Üzerine kremayı ekleyip tekrar karıştırın.

Ayrı bir kapta un, toz şeker ve vanilyayı bir kaşıkla karıştırın.

Kuru karışımı sıvı karışımınıza ekleyip çok fazla olmayacak şekilde tekrar karıştırın. 4 – 5 kere karıştırmanız yeterli.

Pişireceğiniz kalıba yağlı kağıdı buruşturarak yerleştirin. Ben bir dahakine bir boy daha ufak kek kalıbında yapacağım daha kalın olması için. Bu kalıpta biraz ince oldu.

Karışımınızı yüksekten kalıba dökün.

Üzerindeki kabarcıkları spatula ile yok edip, kalıbı tezgaha birkaç kere vurun ve üzerini düzeltin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik Alt üst fanlı konumdaki fırında, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Her 30 dakikada kontrol edin. Üstü yanmaya başladıysa ve içi bıngıl bıngıl hareket ediyorsa olmuş demektir.

İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilerseniz, içini hafif sıvı seviyorsanız servis edebilirsiniz. Ama yazımın başında da belirttiğim gibi, ben beklemiş hali ile sevdiğim için, bir gece bekletince daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>