Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel

Herkese kocaman merhaba:) Bizim evin en sevilen tavuk tariflerindendir. Öyle ki, çok tavuk sevmeyen kızım bile şinitzel yapınca en az 2 dilim mutlaka yer:) Bugün tarifte, size iyi bir şinitzel yapımındaki püf noktalarını, altın sarısı rengini nasıl koruduğunu, kızartmadan ve yağ çektirmeden  nasıl yapılır hepsini anlatacağım:)

O zaman haydi tarife:)

Malzemeler;

4 adet göğüs tavuk

Bulamak için;

3 adet yumurta

Genişçe bir tabak un

Genişçe bir tabak galeta unu

Tuz

Pişirmek için;

2 yemek kaşığı dolusu tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;

Göğüs tavuklarını enlemesine ikiye ayırın.

Kesme tahtanızın üzerine bir streç film serin. Üzerine ikiye ayırdığınız göğüs tavuğunu koyup üzerini yine streç film ile kapatın.

Et dövücü ile iyice inceltin. Çünkü kalın hali ile pişirmeniz çok zor. (Dilerseniz bu işlemi, kasaptan tavuklarınızı alırken de yaptırabilirsiniz. Ben kendim yapmayı tercih ediyorum).

Yumurtaları genişçe bir tabağa koyup çırpın.

Unun içine tuz ekleyip karıştırın.

İnceltilmiş tavukları önce una bulayın. Unun fazlasını tavukların üzerinden silkeleyip ardından yumurtaya, en son olarak da galeta ununa bulayın.

Büyük bir tavada tereyağını zeytinyağı ile birlikte eritin.

Tek tek bulanmış tavukları orta ateşte yavaşça kızartın. Tereyağı ve zeytinyağında, ayrıca da orta ateşte pişirince hem yağ çekmemiş, hem de birden yanıp altın rengini kaybetmemiş olacak.

Pişen tavuklarınızı servis tabağına alın. Yanında patates püresi ile servis edin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>