Başarılı Kadınlar Güzel Bir Dünya

Başarılı Kadınlar Güzel Bir Dünya

Herkese kocaman bir merhaba:) Bugün sizlere yeni bir yemek tarifi vermeyeceğim. Geçen gün katıldığım ve katıldığım süre boyunca da tüm sosyal medya hesaplarımdan paylaştığım bir konferanstan bahsedeceğim.

Bildiğiniz gibi, özellikle son zamanlarda, eskisi gibi etkinliklere fazla katılmıyorum. Gerçekten kalite ve düzgün olacağına inandığım etkinlikleri eleyip gitmeyi tercih ediyorum. İşte, sizlere bugünkü yazımda paylaşacağım etkinlik hatta konferans da bu şekilde. Bittiğinde, iyi ki katılmışım dedim. Zaten işin en başında, konu kadınlar hatta Güçlü Kadınlar da olunca da, daveti direk kabul etme sebebi oldu benim için.

Avon ve Hürriyet işbirliği ile gerçekleştirilen “Güçlü Kadınlar” konferansı için, geçtiğimiz Perşembe günü, CVK Bosphorus Hotel’deydim. Konferans, toplumun farklı kesimlerinden kadınları, ortak sorunlar ve çözüm yolları etrafında bir araya getirdi. O günkü instagram paylaşımda ve başlıkta da dediğim gibi, ne kadar çok başarılı olursa dünya o kadar güzel olacak. Kadın isterse dünyayı değiştirir aslında. Kadınlar, şimdi “güçlenme zamanı” dedi.

Konferansın moderatörlüklerini, Dr. Fatoş Karahasan, Cengiz Semercioğlu ve Yonca Tokbaş üstlendi. 4 bölümden oluştu.  İlk bölüm “Haklarını Bilen Kadınlar” bölümüydü. Bu bölümde, LL.M Yeditepe Ü.H.F Öğretim Görevlisi İKKB Koordinatörü Nazan Moroğlu, SUTEKS Group Yönetim Kurulu Başkanı, WEPs İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü Hanımların konuşmalarını dinledik.

haklarini bilen foto

İkinci bölüm, “Cesur Kadınlar” bölümüydü. Bu bölümde de, çok etkilendiğim, dibe vursa da, çok çalışarak ve içindeki güce, her şeyden önce kendine inanarak başarılı olan kadınların hikayeleri vardı. KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Avon Temsilcisi Çiğdem Çimen ve Big Chefs Cafe & Brasserie Kurucu Ortak & Ceo’su Gamze Cizreli, farklı zamanlarda yaşanan başarısızlıklara karşı yeniden ayağa kalkma gücünü kendimizde bulduğumuz ve azmimizi kaybetmediğimiz sürece başarılı oluruz mesajını verdiler.

cesur kadınlar foto

Üçüncü bölüm “İyiliği Yayan Kadınlar” bölümüydü ki bu bölüm, hepimizi zaman zaman duygulandıran ve en çok da gururlandıran bir bölüm oldu. İyiliği yayma konusunda sosyal medyanın gücü ve sorumluluk projeleri ile olumlu hikayelerin, sosyal medyada daha çok paylaşılmasının desteklenmesi vurgulandı. Bu bölümde de, AVON Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika İletişim Müdürü Hande Orhan, Hassas anne bloğunun sahibesi Ece Kumkale ve Üşengeç Şef Dilek Yeğinsu konuşmacı olarak bizlere güzel paylaşımlarda bulundu.

iyiligi yayan foto

Son bölüm de “İlham Veren Kadınlar” bölümüydü. Bu bölümün, bizlere ilham veren hikayeleri ile dolu konuşmacıları, Oyuncu Demet Akbağ, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton ve Samsun Kumköyü İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli oldu. Demet Akbağ;  “Hayalleri baş tacı yapın”, Leyla Alaton; “Kolay pes etmem. Her zaman B ve C planı olduğuna inanırım”, Dilek Livaneli de; “Evren eylemi destekler” dedi.

ilham veren foto

Konferansı “Güçlü Kadın Manifestosu” ile tamamladık. Manifesto şöyle;

Geleceği GÜÇLÜ Kadınlar şekillendirecek, şimdi kadınlar olarak güçlenme zamanı!

  1. Şimdi haksızlıklardan şikayet etmeyi bırakıp haklarımızı bilme zamanı.
  2. Bazen kendi tercihlerimiz, bazen de koşullarımızdır yolumuzu tıkayan… Şimdi cesaretimizi toplayıp ilk adımı atma zamanı.
  3. Hepimiz başarabileceği en azından 1 şey var. Potansiyelimizi keşfetme ve kendimizi onurlandırma zamanı.
  4. Kadınların gücü kalbindekini cömertçe paylaşabilmektir. Şimdi kalbini açma, iyiliği yayma zamanı.
  5. “Sen yapamazsın” diye yıllarca kulağımıza fısıldanmış. Şimdi hem kendimizi hem birbirimizi “Yapabilirsin” diyerek yüreklendirme zamanı.
  6. Her kadın aslında bir başarı hikayesidir. Kendi hikayemizin kahramanı olma zamanı.
  7. Güvenen, azimli, cesur, iyiliği yayan, umut veren kadınlar olarak harekete geçip çalışma zamanı.

toplu foto

Kendine inan, umudunu kaybetme ve çok çalış.

Bu kaliteli ve güzel organizasyon için, AVON, Hürriyet ve tüm ekibe çok teşekkür ederim…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>