Siyah Havuçlu Sebzeli Kuskus

Siyah Havuçlu Sebzeli Kuskus

Herkese kocaman bir merhaba:) Bir haftayı daha bitirdik. Hep pasta börek olmaz diyerek bugün de sizlere yemek tarifi veriyorum:) Sonuçta mutfağa girdiğimizde ne yemek yapsak diyoruz değil mi:) Lafı çok uzatmadan hemen geçen hafta aldığım siyah havuçlar ile yaptığım çok lezzetli bir kuskus tarifi vermek istiyorum. İçine de bol sebze ile tadına doyum olmadı. Eğer evde bir çocuğunuz varsa ve de yaptığınız beğenip yiyorsa o yemek olmuş demektir:) İşte bu tarif de bunlardan biri:)

Hazır siyah havuç demişken, neden siyah havuç kullandın, nedir faydaları diye soracak olanlar için kısaca da faydalarından bahsedelim. En azından gördüğünüzde almak için bir sebebiniz olur. Her zaman kullandığımız havuç gibi göze çok etkili. Bunun yanı sıra mide rahatsızlıkları ve ülsere karşı etkilidir. Az yemek yiyenler için iştah açısı özelliği vardır. Ayrıca da tadı da gayet güzel. Önümüzdeki günlerde, siyah havuçlu başka tariflerde de paylaşıyor olacağım:)

Herkese güzel ve keyifli bir Cuma ve bol dinlenmeli bir hafta sonu diliyorum.

Malzemeler;

1 adet siyah havuç

2 adet yeşil köy biber

1 adet kırmızıbiber

1 adet pırasa

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı kuskus

3 su bardağı su

Tuz, karabiber

Yapılışı;

Öncelikle tüm sebzeleri küp küp doğrayın.

Zeytinyağını ısıttığınız tencerenizde önce pırasaları bir miktar kavurun. Sonra sırası ile önce havuçları, ardından da biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Kuskusu ilave edip birkaç dakika kavurup baharatlarını ve suyunu ekleyin.

Suyunu çekene kadar pişirin.

Piştikten sonra aynı pilavdaki gibi, tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup 10 dakika kadar demlemeye bırakın. Ardından karıştırıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>