Kremalı Spagetti

Kremalı Spagetti

Herkese kocaman bir merhaba:) Makarna en sevdiğim yemeklerden biridir:) Özellikle enerjiye ihtiyacım olduğu zamanlarda biraz karbonhidrattan zarar gelmez derim hep:) Hele de bol parmesanlı ve kremalı ise:) Bence lafı daha fazla uzatmadan hemen tarife geçmeliyim:)

Malzemeler;

Yarım paket spagetti

4 adet arpacık soğan

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gram krema

10 – 15 dal doğranmış maydanoz

Çeri domates

Bolca rendelenmiş parmesan peyniri

Yapılışı;

Öncelikle genişçe bir tencereye bolca su koyup kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra tuz atıp makarnalarınızı ekleyin ve bir kere karıştırıp pişmeye bırakın. Makarnanıza pişerken yağ koymayın ancak ufak bir tencerede pişiyor ve biraz fazlaca makarna koyduysanız o zaman yapışmaması için az yağ koyabilirsiniz. Tuzu da kaynadıktan sonra atın çünkü tuz kaynama noktasını geciktirir.

Ufak bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ısıtın ve çeri domateslerinizi güzelce pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip kenara alın.

Bu esnada bir wok tavasına zeytinyağını koyup ısıtın ve ufak doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun.

Kremayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Tuzunu, karabiberini ekleyin.

Makarnamızı sosun içinde de pişireceğimiz için, sadece 6 dakika pişirmeniz yeterli. Suyunu süzdüğünüz makarnaları wok tavasına ekleyin ve karıştırın. 2 dakika daha pişirip doğranmanmış maydanozları ekleyin ve servis tabağına alın.

Üzerine çeri domateslerinizi dizip, bolca parmesan peyniri rendeleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>