İki Renkli Kup

İki Renkli Kup

Herkese kocaman bir merhaba:) Bu sabah bembeyaz bir İstanbul sabahına uyandık. İşe, benimle aynı yerde oturan bir iş arkadaşımla birlikte geldim ama akşam nasıl döneceğiz bakalım:) Sabah yollar açıktı, arabayı temizleyip buzlarını çözmek zor oldu sadece ama nispeten rahat geldik. Hayırlısı ile akşam da dönmek nasip olur inşallah.

Madem bu hafta kar haftası. Geçtiğimiz Cuma günü de kar yağarken evde yapılabilecekler diye Sıcak Çikolata tarifi verdim:) O zaman hazır birçok kişi evdeyken bu tarif de gelsin:) Hem görseli keyifli, hem yemesi keyifli, hem de lezzeti:)

Malzemeler;

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

5 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

1 paket toz krem şanti

1 paket çilekli jöle

Yapılışı;

Öncelikle çilekli jöleyi paketindeki tarife göre hazırlayıp servis edeceğiniz kuplara paylaştırın. Kupları genişçe bir tencerede, ortasına nemli bir bez koyarak etrafına dizin ve eğik olarak durmalarını sağlayın. Donmaları için buzdolabına kaldırın.

Muhallebisi için, vanilya ve krem şanti dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.

Koyulaşıp kaynamaya başladığında biraz ılınması için kenara alın. Ara ara karıştırın ki, kabuk tutmasın.

Üzerine vanilya ve krem şantiyi ilave edip birkaç dakika çırpın. İyice soğumaya bırakın. İyice soğusun ki jölenizi eritmesin.

Soğuyan muhallebinizi donan jölenizin üzerine dökün. Çilek ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>