Mikrodalga Fırın Kullanımına Yönelik Pratik Bilgiler

Mikrodalga Fırın Kullanımına Yönelik Pratik Bilgiler

Evimizi olmazsa olmaz beyaz eşyalarından birine dönüşen Mikro dalga fırınlar mutfaktaki en büyük yardımcımız. Mutfakta işimizi kolaylaştıran mikrodalga fırınları kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için derledik;

Yiyecekleri kısa sürede pişirmenizi sağlayan mikrodalga fırınlar pratik ve kullanışlılığıyla dikkat çeker. Normal fırın ile pişirdiğiniz bir yiyeceği mikrodalga fırında çok daha kısa sürede pişirme şansını yakalarsınız.

Magnetron tüpü sayesinde üretilen mikrodalga enerjisi yiyecek moleküllerinde yüksek hızda titreşimler oluşturur. Bu titreşimlerin meydana getirdiği ısı ile yiyecekler pişmesi sağlanır.

Mikrodalgada yemek ısıtırken yuvarlak kaplar kullanın. Oval ya da dörtgen kaplar kullanırsanız kenarlarda kalan yiyecekler, mikrodalganın ısısına fazla maruz kalarak aşırı derecede pişecektir.

Fırınınızı çalıştırmadan önce kapağının iyice kapalı olduğundan emin olun. Kapak kilit güvenliği bulunan mikro dalgalarda ürün kapağı açıkken çalışmayacağı için pişirme işlemi, kapağın açılmasıyla son bulacaktır.

Ön kapak kilit sistemlerini ellemeyin ve devre dışı bırakmayın. Ön kapak kilit sistemini devre dışı bıraktığınız takdirde ürün, kapağı açık halde çalışıyor olacak ve bu da mikro dalga enerjisine maruz kalmanıza yol açacak.

Konserve gibi hava almayan kaplarda tutulan yiyecek ve asitli içecekleri mikrodalgada ısıtmamalısınız. İçerisinde meydana gelecek basınç sebebiyle fırının kapağını açma esnasında hasar ya da patlama oluşabilir.

Yağ sıcaklığını anlayamayacağınız için mikrodalgayı yağlı kızartma yemeklerinde kullanmanız önerilmez.

Fırını TV, radyo ve antenden minimum 2 metre uzağa yerleştirmeye özen gösterin. Aksi takdirde parazit oluşabilir.

Sadece mikrodalga fırınlarda kullanılması uygun olan kaplarla pişirin. Yemeğinizin iyi bir şekilde pişmesi için tabağa yayarak koymanız önerilir.

Biberonda bulunan bebek mamaları ve içecekleri ısıttıktan sonra çalkalayın ve sıcaklığını kontrol edin. Bu şekilde biberonun içindeki ısı eşit biçimde dağılmış olacak, haşlanma veya yanma etkisi görülmeyecektir. Besinleri ısıtmadan önce biberon kapağını ve memesini çıkarmayı unutmayın.

Fırın kabının dış bölümüne yakın duran yiyecekler daha iyi pişeceğinden, farklı şekil ve kalınlıktaki gıdaların en küçük ve ince kısmını kabın ortasına koyun. Bu yöntemle ortada kalan küçük kısımlar en son pişecektir.

Kullanışlılığı kadar şıklığıyla da dikkat çeken solo mikro dalga fırınmodellerine hayatına büyük kolaylık katacak.

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>