Glutensiz Şeftalili Pankek

Glutensiz Şeftalili Pankek

Herkese kocaman bir merhaba:) Bir haftayı daha bitirdik yine birlikte. Şehir dışında olduğum için ben de birkaç gün ara vermiştim tariflere. Bugün güzel bir kapanış yapalım. Şimdiden herkese iyi bir Cuma ve güzel bir hafta sonu diliyorum.

Bugün sizlerle yine bir Cuma klasiği olan lezzetli bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum. Aslında tarifime bu tatlılığı katan içine kattığın malzemeler. Üstelik de sevdikleriniz daha sabah uyurken, onlar kalkana kadar hazırlayabileceğiniz nefis lezzetli bir tarifJ Bu tarifim özellikle Çölyak hastaları için bire bir. Bildiğiniz gibi çölyak hastaları, glutenli un ile (normal unlarla) yapılan ya da o unlara değen ürünleri bile yiyemiyorlar. O yüzden ben de bu lezzetli kahvaltı sofrası tarifimi, glutensiz un ile ve keten tohumu ile yaptım. İçine de ekstra lezzet katması için nefis şeftali püresi ekledim. Umarım beğenirsiniz:) O zaman yine lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim:)

 

Malzemeler

8 – 9 adet için

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı glutensiz un

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeftali püresi

1,5 tatlı kaşığı keten tohumu

1 çay kaşığı kabartma tozu

 

Yapılışı

Yumurta, süt, tere yağ ve şeftali püresini bir kabın içinde karıştırın. (Şeftali püresi yapmak için, 1 – 2 adet, şeftalinizin büyüklüğüne göre, soyduğunuz şeftalileri bir çatal yardımı ile iyice ezin)

Kuru malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın ve ortasını açıp hazırladığınız yumurtalı karışımı içine boşaltın.

Pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar bir silikon çırpıcı ya da çatal ile iyice çırpın.

Her defasında tavayı tekrar tereyağlamak şartı ile dilediğiniz büyüklükte olacak şekilde bir kaşık ile hamurunuzdan tavanıza dökün.

Tavaya değen kısmı pişip tavadan ayrıldığında diğer tarafını pişirin. (Zaten size bakan yüzeyi de göz göz olur).

Servis tabağına alıp dilerseniz üzerine yine şeftali dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>