Çilekli Limonata

Çilekli Limonata

Herkese kocaman bir merhaba. Hayatım pek hızlı bu aralar. Pazartesi apar topar kız kardeşim doğum yaptı:) Teyze oldum. Herkes çok iyi, çok sağlıklı, bebeğimiz de çoook tatlı:))) İnsan yıllar sonra yeniden bebek sevmeyi özlüyormuş:) Tebrik eden herkese güzel dileklerinden dolayı tekrar teşekkür ederim.

Salı günü de artık okuldaki son final imtihanımı oldum. Malum teori bitti, staj bitti, en son final kalmıştı. Onu da başarı ile atlattım. Salı günü de Aşçı oldum:) Dedim ya pek hareketliyim yine bu aralar:)

Bugünkü tarifimi de, bu sıcaklarda bizi koşturan sevgili yeğenim Aden’im için yazıyorum:) Nefis buz gibi bir Çilekli Limonata. Havalar iyice ısınmaya başladı. Artık serin içecekler tercih ediyoruz. Bugün ben de klasik “Limonata” yerine tam da mevsimin en güzel meyvelerinden biri olan çilekle bir limonata hazırlamak istedim. Umarım beğenirsiniz. Biz çok sevdik bence siz de bir deneyin:)

 

Malzemeler

6 Kişilik

3 adet orta boy limon

550 gram çilek

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı soğuk su

 

Yapılışı

Limonlarının hepsinin kabuklarını genişçe bir kabın içine rendeleyin. Limonda terpen denen yağ asitleri vardır. Tüm koku ve aromayı bu verir. Bu da kabuktadır. Bu yüzden de kabuklarını rendeliyoruz.

Bu işlemden sonra, aynı kabın içine, limonlarınızı gelişi güzel doğrayın.

Çileklerinizi ikiye bölüp doğrayın.

Üzerine toz şekeri serpip 3 – 4 saat bekletmek üzere kaldırın. (Dilerseniz geceden yapıp sabaha kadar da bekletebilirsiniz).

Beklettiğiniz tüm malzemeyi rondonun içine ekleyip iyice çektirin.

Üzerine suyu ilave edip karıştırın.

Boşaltacağınız sürahinin ağız kısmına tülbent geçirin. Tüm tortusu ve limon çekirdekleri burada kalacak şekilde, arada kaşıkla da ezerek limonatanızı süzün.

Dilerseniz içine de buz da koyarak servis edin:)

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>