Çikolatalı Unsuz Sufle

Çikolatalı Unsuz Sufle

Herkese kocaman günaydın:) Bu mevsimde böyle sıcak olur mu derken birden nasıl soğudu hava. Resmen bu sefer de donduk. Üstüne İstanbul’da kar, bazı yerlerde yağmur, fırtına derken hava şu anda buz gibi. Bize de yaranmak zor di mi:) Sıcakta çok sıcak, soğukta da çok soğuk diye hep şikayet hep şikayet:)) Sonuçta, ister güneş, ister kar, ani ısı değişiklikleri herkesi hasta ediyor. Herkese dikkatli olmalarını diliyor, hemen bu nefisss, kokusunu belki de şu anda burnunuzda hissettiğiniz suflemin tarifine geçmek istiyorum:)

Akşam akşam ev halkı çikolatalı bir şeyler isterse ne yaparsınız? Bence bir defa da bunu yapın. Bu güzel tarif, okulda sevgili hocam Şef Cenk Kamburoğlu’na ait. Kendisine buradan da tekrar teşekkür ediyorum:) Üstelik de içinde un yok ve birçok sufle gibi çıkınca hemen sönmüyor çünkü içinde krem tartar var. Krem tartarı daha önce “Narlı Pavlova”, “Renkli Bezeler”, “Kremalı Merengli Pasta” ve “Ceviz Merengli Kremalı Cup Cake” tariflerimizde kullanmıştık. Krem tartar, bu şekilde, pavlova, beze, mereng, lokum gibi tariflerde, kıvam almayı, o kıvamda kalmayı, sönmemeyi sağlıyor. Aktarlarda ve pastane malzemeleri satan yerlerden temin edebileceğiniz bir toz. Yalnız kullanımına çok dikkat etmeniz lazım çünkü fazla ilave ederseniz, kattığınız ürünün tadını bozarsınız. Mutlaka katmak zorunda değilsiniz. Evinizde yok ise ya da bulamadıysanız, katmayın ama kattığınızda, suflelerinizin hemen sönmediğini fark edeceksiniz:)

O zaman artık tarife geçelim mi:)))

Bundan sonra her yeni yayınımdan haberdar olmak için soldaki kutucuğa mail adresinizi yazıp kayıt olun. Her yayınımdan haberiniz olsun.

Ayrıca beni sayfalarında takip etmek isteyenlerin kumanda paneline aşağıdaki linki yazmaları yeterli;

www.tumayinmutfagi.com/rss.aspx

 


Malzemeler

8 porsiyon için

230 gram bitter çikolata

120 gram tereyağı

4 adet yumurtanın sarısı

6 adet yumurtanın beyazı

2,5 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı krem tartar

Sufle kaplarını yağlamak için;

Tereyağı

Pudra şekeri

Dilerseniz üzerine serpmek için;

Pudra şekeri

 


Yapılışı

Bitter çikolata ile tereyağını benmari usulü eritin. Ilınması için kenara alın.

Yumurta akları ile toz şekeri kabarana kadar çırpın. Toz şeker içinde erisin.

Yumurta sarılarını ılıttığınız çikolata ile karıştırın.

Kabarttığınız yumurta aklarını bu karışıma fold edin. Yani, kabarıklığını söndürmeden, bir spatula yardımı ile alttan yukarıya doğru karıştırarak, yumurta aklarını karışıma yedirin. Kesinlikle gelişi güzel karıştırmayın yoksa elde ettiğiniz kabarıklığı kaybetmiş olursunuz.

Hazırladığınız karışımı, tereyağlayıp pudra şekeri serptiğiniz sufle kaplarına, 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

1

Üzerine dilerseniz pudra şekeri serpip ılık servis edin.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>