Somon Köfte

Somon Köfte

Herkese yepyeni bir haftadan kocaman bir merhaba. Sıcak bir haftaya daha başlıyoruz ve de yarın itibari ile hayırlısı ile artık Ramazan ayı da başlıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de, sizlerle Ramazan Mönü Önerilerimi paylaşacağım:) Bende kalın:)

Bugün sizlere çok lezzetli bir köfte tarifi vereceğim. Aslında bu yemek özellikle çocuklarınız için de çok çok besleyici. Birçok çocuk köfte sever. Birçok çocuk da balık sevmez.  O zaman sevmedikleri bu besini sevdikleri şekle sokup yedirmeye ne dersiniz:) İşte çocuğunuza balığı sevdirmenin süper bir yolu.

Somon, hem tatlı hem de tuzlu suda yaşayabilen Omega-3 kaynağı bir besindir. Sadece çocukların değil büyüklerin de yemesi gereklidir.  Lafı çok fazla uzatmadan hemen bu lezzetli köftemin tarifine geçmek istiyorum.

 

Malzemeler

4 Kişilik

250 gram Iglo somon

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta

4-5 yemek kaşığı galeta unu

15 dal maydanoz

Yarım tatlı kaşığı kimyon

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı köfte baharı

Değirmen deniz tuzu, karabiber

Kızartmak için; (Philips airfryer yok ise);

Sıvı yağ

 

Yapılışı

Oda sıcaklığına getirdiğiniz somonu rondodan çektirin ve bir kaba alıp içine rendelenmiş soğan, yumurta, doğranmış maydanoz, galeta unu ve diğer tüm baharatları ekleyip yoğurun.

Kıvamına göre (elinize yapışıyorsa az daha galeta unu ekleyebilirsiniz. Ancak önce bir süre dinlendirin çünkü içindeki baharatlar şişince de kuruluğunu ve tadını daha iyi anlamış olursunuz) galeta unu ekleyip eklemeyeceğinize karar verin.

Köftenizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Kızdırdığınız sıvı yağın içine atıp kızartın.

Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serilmiş bir tabağın üzerine çıkarın.

Bol yeşillikle özellikle roka ile sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>