Peynirli Ispanak Köftesi ve Fairy ile İftar

Peynirli Ispanak Köftesi ve Fairy ile İftar

Herkese yepyeni ve dopdolu bir haftadan kocaman bir merhaba. Bugün sizlere, belki de şu zamana kadar yiyebileceğiniz en lezzetli köftelerden birinin tarifini vermek istiyorum. Aslında bu köfte ile tanışmam, Ramazan ayında Fairy tarafından davet edildiğim bir iftar yemeğinde oldu. Fairy ile Yiyecek İçecek Danışmanı Osman Serim “Türkiye’nin Köfteleri” başlığı altında, Türkiye’nin 7 bölgesine ait 50’ye yakın köfte tarifini toplamış, hazırlamış ve bir kitap haline getirmişler. Biz de o akşam, bu köftelerin bir çoğunu tatmak ve üzerine bol bol sohbet edebilme imkanı bulduk:) Bu kitaba ulaşmak için sosyal medya da Fairy’yi takip etmeniz yeterli:)

İşte bugünkü tarifimde, bu kitapta yer alan, Tekirdağ yöresine ait ve miktarlarını kendimize göre benim tekrar ayarladığım bir tarif. Üstelik bu köfteyi tüm vejeteryanlar da rahatlıkla yiyebilir. Bence mutlaka ama mutlaka deneyin…
Bu arada servisimde bana destek olan ve artık hepinizin tanıdığı bu güzel tabaklar için de Keramika’ya çok çok teşekkürler:)

2
Malzemeler

4 Kişilik

300 gram ıspanak

60 gram beyaz peynir

Yarım yemek kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

10 dal maydanoz

1 yemek kaşığı un (gerekirse)

Değirmen deniz tuzu, değirmen karabiber

Köfteleri bulamak için;

1 kase un

2 adet yumurta

Çiğ susam

Kızartmak için;

Ay çiçek yağı

 

Yapılışı

Ispanakları buharda ya da susuz olarak bir tencereye koyup haşlayın.

Suyunu iyice sıkıp ufak ufak doğrayın ve yoğurma kabına alın.

Üzerine rendelenmiş beyaz peynir, rendelenmiş kuru soğan, doğranmış maydanoz, tereyağı ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın.

Hamurunuz çok cıvık oldu ise 1 yemek kaşığı un ilave edip yoğurmaya devam edin. Çok katı bir hamur elde etmeyeceksiniz zaten.

Ellerinizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

170 derecelik fırında 15 – 20 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp soğutun.

Bu esnada ufak bir tavaya ay çiçek yağı koyup kızdırın.

Soğuyan köfteleri, önce una, sonra yumurtaya daha sonra da susama bulayıp kızartın. (Çok fazla kızartmamaya dikkat edin. Aksi takdirde susamlarınız yanabiliriz. 1-2 dakika ön yüzü, 1-2 dakika da arka yüzü kızartmanız içi yeterli olacaktır).

Dilerseniz sarımsaklı domatesli bir sos ile sıcak servis yapın.

Bu köfteleri daha ufak misketler halinde yemek öncesi de atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.

1

Bu güzel davet için öncelikle Sevgili Özlem Hanım’a, Fairy Marka Sorumlusu Ayçin Hanım’a, tüm Fairy yetkililerine ve bizlere mekanlarını açan Yıldız Teknik Üniversitesi Hisar Üstü Tesisi çalışanlarına teşekkür ederim:)

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>