Silverline En Başarılı Fırın Yemekleri Yarışması

Silverline En Başarılı Fırın Yemekleri Yarışması

Herkese merhaba. Geçtiğimiz aylarda sizlere “Silverline En Başarılı Fırın Yemekleri” yarışmasından bahsetmiştim. Yoğun çalışmalar ve incelemeler sonucunda ilk kurul, yarışmanın 10 finalistini belirledi  ve benimde içinde olduğum diğer  juri tarafından da ilk üç belirlendi. Finalimizi Mutfak Koçu ve Yemek Yazarı sevgili Gülhan KARA’nın sahibi olduğu Chef’s İstanbul’dagerçekleştirdik. Birbirinden lezzetli 10 lezzetin yarıştığı bu güzel etkinlikte seçim yapmak gerçekten çok çok zordu. Juri olmak yarışmacı olmaktan daha zormuş.

Genelde puanlar birbirine yakındı. Hatta iki tane üçüncümüz vardı. Yemeklerin hepsi Silverline fırınlarında verilen süreler içinde pişirildi. Bizler gibi gününün çoğunu mutfakta geçiren insanlar için fırın çok önemlidir. Yaptığınız kekin üstü yandı mı, tartın altı pişti mi, et çiğ kaldı mı soruları ile yemek yapmak gerçekten çok yorucu. Daha önceki bir toplantımızda zaten fırınları yakında incelemiş hatta yine Gülhan Hoca’nın önderliğinde test etmiştik. İsterseniz artık lafı daha fazla uzatmadan yarışmadaki tüm lezzetleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

1

 

Birincilik Ödülü Nihal Erbakan – Sazan Dolması

2

 

İkincilik Ödülü Ayten Şener – Vişneli Kuzu İncikli Bahar Çilavı

3

Üçüncülük Ödülü Yasemin Bilener – Beşamel Soslu Levrek

4

 

Üçüncülük ve Juri Özel Ödülü Ergül Baykaran – Yoğurtlu Patlıcan

Diğer yemekler ve yemek sahipleri;

5

 

Süreyya Özten – Kiremit Kebabı

6

Senem Çabuk – Fırında Beyti Kebabı

7

 

Filiz Tunç – Sini Mantısı

8

 

Mine Demirören – Pırasalı Tart

9

 

Türkan Burgaç – Karidesli Steak Sarma

 10

 

Keriman Diril – Mantar Mantısı

 

Yarışmaya tarif gönderen, finale katılan herkese, juri üyelerine, Gülhan Kara’ya, Silverline yetkililerine ve tüm Chef’s İstanbul çalışanlarına çok teşekkür ederim.

 

Başka etkinlikler görüşmek üzere…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>