Sade Dondurma

Sade Dondurma

Herkese günaydıııın. Ewet artık yaz geldi diyebiliriz. Yazın gelmesi demek dondurma yemek demek. Gerçi artık dondurma sadece yazın yenilen bir tatlı değil hayatımızda. Ama sıklıkla kullanımı yazın sıcaklarla beraber daha da artıyor. Bende uzun zamandır sürekli denemeler yaptığım ve sonunda da başardığım dondurma tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında normalde içine salep koyarak yapıyordum ama bildiğiniz gibi aktarlarda saf salep bulmak her zaman mümkün olmuyor ve maliyeti de yüksek oluyor. Bu yüzden de sonuçta salep yaparken de pirinç unu ve nişasta kullandığımıza göre ben de bu malzemeleri kullanarak yapmak istedim dondurmamı. İlk olarak sade dondurma yaptım ki ilerleyen günlerde başka çeşitlerini de sizlerle paylaşacağım. Sonuç harika:)

 

Malzemeler

Yarım kilo (500ml) süt

Yarım su bardağı Tikveşli krema

1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

Yarım yemek kaşığı pirinç unu

Yarım yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

 


Yapılışı

Tüm malzemeyi dondurmayı pişireceğiniz tencerede koyup tel çırpıcı ile karıştırın ve 10 dakika bekletin.

Beklettikten sonra orta ateşte ocağa alıp hafif kıvamlı olana kadar pişirin.

Tercihen metal yok ise ayrı bir kaba döküp 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin.

Ilıttığınız dondurmayı 7-8 saat bekletmek üzere buzdolabına kaldırın.

Donmaya başlayana kadar her yarım saatte bir buzluktan çıkarıp kenarlarından itibaren iyice karıştırın.(bir çatal ya da tel çırpıcı ile). Kenarlarından buzlanmaya başladığı için ara ara karıştırmak gerekiyor. İlk 1-2 saate kadar fazla bir buzlanma başlamıyor ama siz yine de karıştırın.

Donduktan sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek kuplara koyun ve soğuk servis yapın.

1

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>