Güveçte Zeytinyağlı Patlıcan

Güveçte Zeytinyağlı Patlıcan

Herkese merhaba. Bugün sizlere çok güzel, hafif ve lezzetli bir zeytinyağlı tarifi vermek istiyorum. Bu zeytinyağlıyı Philips Airfryer ile güveçte yaptım. Kızartılmadığı için de çok hafif ve lezzetli oldu açıkçası. Güveçte pişirdikten sonra ayrı servis kaplarına koydum. Tarif, canım zeytinim, kara biberim, bitaneciiikkkkk Zeynep’ime ait:) Ellerine sağlık canım arkadaşım tekrar. Çok lezzetli bir tarifti. Haftasonu gelen misafirlerim için yaptım. Misafir dediysem de canım Benhurum gelmişti eşiyle. Misafir sayılmaz:) Bayram sofranız için deneyin derim.

Bugün ayrıca da canım kızkardeşimin doğumgünü. İyi ki doğmuşsun Sedacım ve de kardeşim olmuşsun… Ne ara büyüdün, ne ara evlendin, nasıl oldu bilmiyorum ama aklımda hala küçükken yatağın üstünde yaptığımız abur cubur yeme partileri var:) Dün gibi… Seni seviyorum…

Bu arada beni sayfalarında takip etmek isteyenlerin kumanda paneline aşağıdaki linki yazmaları yeterli;

www.tumayinmutfagi.com/rss.aspx

1


Malzemeler

1 adet patlıcan

2 adet iri domates (kabukları soyulmuş)

1 adet çarliston biber

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

5 yemek kaşığı riviera zeytinyağı

4 yemek kaşığı kadar su

2 yemek kaşığı sirke

2 adet kesme şeker

Tuz

 


Yapılışı

 

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup eşit kalınlıklarda dairesel olarak doğrayın.

Philips Airfryer’da 200 derecede kızartın. (Airfryer yok ise derin bir tavada sıvıyağ kızdırıp kızartın ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.)

Airfryer sepetine uygun büyüklükteki güveç kabınızın içine önce kızarttığınız patlıcanları, üzerine küp küp doğradığınız domatesleri, doğranmış biberleri, piyazlık doğranmış kuru soğanı, ince kıyılmış sarımsakları, tuzu ve şekeri ilave edin.

Ayrı bir kapta zeytinyağı, sirke ve suyu karıştırıp güveçteki malzemelerin üzerine dökün.

Airfryer makinanızı 200 dereceye ayarlayıp ara ara kontrol edip karıştırarak pişirin.

Patlıcanlar iyice pişince yemeğiniz pişmiş demektir.

2

Ilınınca servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>