Deniz Börülcesi

Deniz Börülcesi

Yeni bir haftadan herkese kocaman bir merhaba:) Çok sevdiğim bir lezzetle karşınızdayım bugün. Pazarlarda sıkça görmeye başladık. Tam zamanı çünkü. Birçok kişi ayıklamasından şikayet eder ama aslında çok kolay. Tüm detayları ve püf noktalarını anlattım. Ufak bir video da koydum. Umarım işinize yarar:) Bence mutlaka yapın ve benimle de paylaşın:) O zaman herkese sağlık dolu güzel bir gün dileyerek, haftanın ilk tarifi ile başlamak istiyorum:)

Malzemeler;

1 bağ deniz börülcesi

Sos için;

2 diş ezilmiş sarımsak

1 adet limonun suyu

3 -4 yemek kaşığı Sızma ya da Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Yapılışı;

Öncelikle deniz börülcenizi güzelce yıkayın. Sap kısımlarında çok fazla kahverengi odunumsu kısımlar varsa koparıp ayıklayabilirsiniz.

Genişçe bir tencerece bolca su kaynatın. Suyun içine asla tuz atmayın. Çünkü deniz börülcesi, adından anlaşılacağı üzere, denizlerin sığ yerlerinde yetiştiğinden yapısında zaten tuz barındırıyor. Bu yüzden ne haşlama suyuna, ne de sosuna asla tuz eklemiyoruz. Ancak dilerseniz bir çimdik karbonat, rengi parlak kalsın diye atabilirsiniz.

Deniz börülcelerini kaynayan suya koyup, tencereniz kapağını kapatıyoruz ve sadece 5 dakika kaynatın.

5 dakika sonunda haşlanan deniz börülcelerini delikli bir kepçe yardımı ile alıp, soğuk hatta buzlu suyun içine koyun. Bu şekilde hem renklerinin canlı kalmasını, hem de ılınmasını sağlarsınız.

Ilınan deniz börülcelerini tek tek ayıklamaya başlayın. Ayıklarken, köküne yakın bir kısmında tutup yukarı doğru, videodaki gibi çekin. İçindeki tüm kılçığın çıktığını göreceksiniz. Seri bir şekilde bu işlemi tamamlayıp börülcelerini servis tabağına alın.

Ayrı bir kasede ezilmiş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp börülcelerin üzerine gezdirin. Sosunuzu servise yakın dökmenizde fayda var.

Deniz börülcesini saklamak isterseniz. Haşlayıp ayıklanmış şekilde iyice kurulayın ve derin dondurucuya kaldırıp 4 – 5 ay saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>