Çikolatalı Güllaç

Çikolatalı Güllaç

Herkese yepyeni ve süper bir haftadan kocaman bir merhabaJ Haftaya bol çikolata ile başlayalım dedim ki hep öyle mis kokulu ve mutlu gitsinJ Malum Ramazan ayının olmazsa olmaz tatlılarından biridir Güllaç. Klasik olarak sütlü, bol cevizli ya da fındıklı yapıldığı gibi, farklı yorumlara da açıktır aslında. Benim sayfamda da farklı güllaç tarifleri bulabilirsiniz;

Muhallebili Güllaç

Kayısı Püreli Güllaç Sarması

Bugün de yine güllaca farklı bir dokunuş yapmak istedim ve de bol çikolatalı hazırladım. O zaman isterseniz artık tarifimize geçelimJ

Malzemeler;

8 yaprak Güllaç

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

80 gram bitter çikolata

1 yemek kaşığı kakao

200 gram irice çekilmiş ceviz

40 gram Çikolata parçacıkları (araları için)

Üzeri için;

File Antep fıstığı, toz Antep fıstığı, Hindistan cevizi, meyve şekerlemesi

Yapılışı;

Öncelikle bir tencerenin içine süt, toz şeker ve kakaoyu koyarak kaynatın.

İçine çikolatayı ilave ederek karıştırarak ılıtın. (Burada sütün ısısı, parmağınızın dayanacağı derecede olmalı. Çok sıcak olursa güllaç yapraklarınız erir, çok soğuk olursa da yumuşamazlar).

Ben kare kelepçeli bir kek kalıbı kullandım ama siz dilediğiniz bir kabınızı güllacınız için kullanabilirsiniz.

İlk güllaç yaprağınızı genişçe bir tepsiye koyarak, üzerine ılıttığınız çikolatalı karışımdan ilave ederek her yerini ıslatın ve kabınıza yerleştirin. Üzerine bir kepçe daha çikolatalı karışımdan dökün.

İkinci güllaç yaprağını da aynı şekilde ıslatarak kabınıza yerleştirin ve üzerini bir kepçe karışım ile ıslatın.

Bu işlemi toplamda 4 güllaç yaprağı olacak şekilde tekrarlayın.

  1. güllaç yaprağını da kabınıza koyup ıslattıktan sonra üzerine irice çekilmiş ceviz ve çikolata parçacıklarını serpin. Her yerini kaplasın.

Kalan 4 güllaç yaprağına da alttakiler ile aynı işlemleri uygulayın. Bu esnada çikolatalı karışımınız soğudu ise, tekrar ocağa koyarak ısıtın.

Son güllaç yaprağını da serdikten sonra kalan sosunuzu da bolca üzerine döküp bekletin. Zamanla bir miktar daha sütünü çekmiş olacağını göreceksiniz.

Buzdolabında saklarken mutlaka kabın her yerini streçlemeyi unutmayın.

Üzerini süsleyerek dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun…

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>