Tuzlu Pastane Kurabiyesi

Tuzlu Pastane Kurabiyesi

Herkese yoğun ama bir o kadar heyecanlı bir sabahtan merhaba:) Bugün stresli ve güzel bir gün. Şimdiden herkese güzel ve mutlu bir gün dileyerek çok çok sevdiğim bir kurabiyenin tarifini paylaşmak istiyorum. Bu güzel tarif, güzel arkadaşım Neval’imden. Her zamanki gibi hem pratik, hem de lezzetli, hem de bereketli:) Kendisine tekrar teşekkür ediyor ve bu güzel tarifime geçiyorum.

 

Malzemeler

Ufak kalıplarla 50 – 55 adet için

2 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

¼ su bardağı sirke

1 paket kabartma tozu

2 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı

Haşhaş

 

Yapılışı

Tüm hamur malzemesini yoğurma kabına alıp yoğurun. Yağlı ama çok sert olmayan bir hamurunuz olacak. (Hamur daha sertleşsin ya da kurusun diye fazlaca un eklemeyin. Zaten hamur hızlı toparlanıyor. Ayrıca da sirke kokusuna da takılmayın. Piştikten sonra zaten geçiyor ve kıtır kıtır bir lezzet veriyor:) )

Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp çok ince olmayacak şekilde merdane ya da eliniz ile açıp, istediğiniz kalıp ile kesin ve şekillendirdiğiniz tüm kurabiyeleri yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.

170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun…

 

1 yorum

  1. Pingback: Nokta Kurabiye | Tümayın Mutfağı - En İyi Yemek Tarifleri Sitesi

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>