Nokta Kurabiye

Nokta Kurabiye

Herkese kocaman bir merhaba:) Sizlere tekrar kocaman bir merhaba demek inanın çok iyi geldi bana. Çünkü neredeyse hatta tam hatırlamıyorum bile, son 10 yıldır hasta olduğumu bilmem. Olsam da hafif kırıklık şeklinde ayakta atlatır, birkaç vitamin içer iyileşirim. İlk defa bu sene, bir gecede dünyam değişti. Kendimi hastanede serumlar içinde buldum. Bildiğiniz grip oldum. Neyse ki çok tehlikeli değildi ama yine de bu bile beni koskoca 2 gün yatırdı. Doktora göre 1 hafta yatmak gerekiyordu ancak malum yapım gereği zaten azıcık gözlerimi açmaya başlayınca yatamayacağımı anlamıştım. Zar zor toparlandım ve hayata döndüm diyebilirim.

Bu süre zarfında beni merak edip arayan, soran, mesaj atan herkese de çok çok çok teşekkür ederim. Beni bilenler bilir, genelde haftayı tatlı ile bitirmeyi severim ama bu sefer bu minik nokta kurabiyeler ile bitirmek istedim:) Aslında hamurun tarifi, daha önce sizler ile paylaştığım Tuzlu Pastane Kurabiyesi ile aynı. Ama bu sefer sunumu farklı. Sanki bu sefer yemesi daha eğlenceli:)

Malzemeler;

Hamuru için;

2 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

¾ su bardağı sirke

1 paket kabartma tozu

2 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı

Çörek otu, susam, haşhaş tohumu

Yapılışı;

Nokta kurabiye1

Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına koyup ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ekleyerek yoğurun.

Hamurdan ufak ufak parçalar koparıp eliniz ile yuvarlayın ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu veya haşhaş serpip, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Minik minik afiyetle yiyin:)

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>