Kinoalı Barbunya Salatası

Kinoalı Barbunya Salatası

Herkese yepyeni bir haftadan kocaman bir merhaba:) Sıcak ve keyifli bir hafta sonundan sonra yine, yepyeni bir haftaya başladık. İnşallah sağlık ve huzur dolu bir hafta olur. Ben de bu yüzden haftaya sağlıklı bir salata ile başlamak istedim. Kinoanın faydalarını daha önce bu yazımda uzun uzun anlatmıştım. Mutfağınızdan bulgur gibi, mercimek gibi, eksik etmemeniz gereken bir ürün olduğunu belirtmiştim. Ben sıklıkla salatalarda kullanıyorum ama zaman zaman yemeklerin içine de kattığım oluyor.

O zaman artık tarife geçelim:)

Malzemeler;

1 su bardağı haşlanmış barbunya

1 adet küp doğranmış kırmızıbiber

2 adet küp doğranmış yeşilbiber

10 – 15 dal doğranmış maydanoz

10 – 15 dal doğranmış dereotu

1,5 yemek kaşığı beyaz kinoa

1,5 yemek kaşığı yoğurt ya da süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı mayonez (isteğe bağlı – ben koymadım)

Çeyrek limonun suyu, nar ekşisi, sızma zeytinyağı

Tuz

Yapılışı;

kinoalı barbunya salatası

Kinoaları üzerlerine çıkacak kadar suyun içine koyup haşlayın. (Haşlandıklarında, şişip çatlarlar. Tadına baktığınızda da rahat yiyebiliyorsanız haşlanmış demektir).

Tüm malzemeleri bir kasenin için karıştırın ve yoğurt ile sos ile buluşturun. Yoğurdu azar azar ilave edin ki bulamaç gibi bir salatanız olmasın.

Afiyet olsun…

 

 

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>