Mısırlı Kinoa Salatası

Mısırlı Kinoa Salatası

Herkese kocaman bir merhaba. Bir server değişikliği yaşadığım için birkaç günlüğüne sayfamda çalışma vardı. Bu yüzden de sizlerle herhangi bir paylaşımda bulunamadım. Ama artık tamamdır. Tekrar sizlerleyim ve de harika bir tarif ile:)

Bugünkü tarifim çok lezzetli ve sağlıklı bir salata. Kinoa ile hazırlanmış bir salata. Kinoa aslında birçoğumuzun yeni yeni duymaya başladığı ve de faydaları saymakla bitmez bir ürün.

Öncelikle çok iyi bir protein deposu, yağı yok, kolesterolü yok. Lifi bol olduğu için kabızlığa iyi geliyor. Tahıla benzemesine rağmen tahıllardan değil ama tadı bulgura benzediği için Türk damak tadına da oldukça uygun. Aslında pirinç gibi pişiriliyor. Yani pilavlarda, salatalarda, kahvaltılık olarak, hemen hemen her türlü tarifinizde kullanabilirsiniz. Un haline getirip kurabiye ve ekmek ürünlerinde de işlenebiliyor hatta okuduğum kaynaklara göre. İçinde barındırdığı vitaminler neredeyse yok yok şeklinde. A, B, C, D, E ve K vitaminlerini içerir.

Saymakla bitmez faydaları dedik. Gerçekten de öyle. Bir kere iyi bir vegan ürünü. Vegan iseniz, sıklıkla tüketebileceğiniz bir ürün. Ayrıca çölyak hastaları için de ideal. Çünkü gluten içermiyor. Yaşlanmayı geciktirici ve meme kanserini engelleyici özellikleri var. Zayıflamak için de haşlanmış hali rahatlıkla yenebilir. Yani uzun lafın kısası, kinoayı evinizde un gibi mercimek gibi demirbaşlarınız arasında tutmanızda fayda var. Artık birçok markette, sanal marketlerde, doğal ürünler satan internet sayfalarının çoğunda kinoayı rahatlıkla bulabilirsiniz.

Bu kadar açıklamadan sonra artık tarifimize geçelim.

 

Malzemeler

6 – 8 Kişilik

Yarım su bardağı haşlanmış kinoa

1 büyük demet roka

1,5 kase doğranmış renkli biberler

1 kase haşlanmış mısır

Sosu için;

2 – 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı Nar ekşisi

Yarım limonun suyu

Tuz

 

Yapılışı

Kinoayı 1 bardak su ile haşlayın.

İyice yıkayıp ayıkladığınız rokalar ile birlikte tüm malzemeyi karıştırın.

Sosu için ayrı bir kapta nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip çırpın.

Tuzunu da ekleyip salata ile karıştırın.

Servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>