Bahar Tatlısı

Bahar Tatlısı

Herkese merhaba. Her defasında bundan daha yoğun olamam diyorum ama her defasında yok olabilirmişim diyorum:) Bir de İstanbul trafiği olmasa daha çok yere yetişicem ama işte o da küçük bir problem:)

Bugün her Cuma olduğu gibi güzel bir tatlı ile haftayı bitirmek istiyorum. Aslında adına Bahar Tatlısı demiştim renkli görüntüsünden dolayı ama maalesef havalar yeniden o kadar bozdu ki, pek bahar gibi değiliz:) Ama yine de sizler bahar tadıyla yiyin ve keyifli hissedin:) Tarifim çok pratik, üstelik hem göze hem de mideye hitap edecek türden:)

 

Malzemeler

2 paket Yeşil Kivi-Elma Jölesi

1 litre süt

7 yemek kaşığı irmik

14 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket Çilekli Puding (Pişmeden 2 dakikada hazıryazanlardan)

Süt (Puding için pakette yazan miktar)

Sıcak su (Jöle için pakette yazan miktar)

7 – 8 adet orta boy çilek

Nane yaprakları

 

Yapılışı

Önce paketindeki gibi sıcak su ile (5 su bardağı) jöleyi bir çatal ile karıştırın ve servis kuplarına 2-3 yemek kaşığı koyup paylaştırın ve 10 – 15 dakika için buzdolabına kaldırın.

İrmik tatlısı için, tencereye irmiği, toz şekeri ve sütü koyup 10 dakika bekletin. (Annem bu sayede tüm malzemenin daha iyi özdeşleştiğini ve daha lezzetli olduğunu söylüyor. Kesinlikle doğru).

Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak kaynatın.

Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Soğuyup donan jölelerinizin üzerine 2 – 3 yemek kaşığı dökerek paylaştırın.

Pişmeden hazır olan pudinginizi pakette tarife göre süt ile çırpıp, yıldız uçlu krema sıkma torbasına koyun ve irmik tatlısının üstüne sıkın.

Çilek ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>