Ev Yapımı Sebze Suyu

Ev Yapımı Sebze Suyu

Haftanın tam da ortasından herkese kocaman bir merhaba:) Umarım keyifler yerinde, enerjiler full ve her şey yolunda:)) Ewet dediğinizi düşünerek hemen tarifime geçmek istiyorum.

Bu hafta, pazartesi gününden beri sizlerle “Ev Yapımı Tavuk Suyu” ve “Ev yapımı Et Suyu” tariflerini paylaşmıştım. Öncelikle gösterdikleriniz ilgi ve teşekkürleriniz beni çok mutlu etti. Asıl ben teşekkür ederim:) Mutfağın olmazsa olmazlarıdır bu sular ve de yemeklere, soslara, çorbalara nasıl da lezzet verirler. Bu yüzden de uzun zamandır tüm detayları ile paylaşmak istediğim bir konuydu. O zaman artık, geriye kalan son suyumuza yani sebze suyumuza geçelim.

 

Malzemeler

1 adet kuru soğan

1 adet kereviz

1 adet pırasa

1 adet havuç

8 – 10 adet maydanoz sapları

Tane karabiber

3 litre su

 

Yapılışı

Soğuk suyunuzu tencereye koyup tüm sebzelerinizi irice (mir-pua) doğrayın ve tencereye koyun. (Değerli sular ile ilgili yazılarımda, soğuk su ile başladığımız belirtmiştim).

1

Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.

Tülbent ile süzüp porsiyonlarak buzluğa kaldırın.

Yaklaşık 1 kilo sebzeden, 3 litre su ile, 1 litre kadar sebze suyu elde etmiş oluyorsunuz.

Afiyet olsun

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>