Narenciye Soslu Meyve Salatası

Narenciye Soslu Meyve Salatası

Herkese kocaman bir merhaba:) Yağmurlar fena, yollar fena, sokaklar fena. Hava da soğudu. Herkese öncelikle hem trafikte, hem de dışarda çok çok dikkatli olmalarını önererek, soğuyan bu günlerde bol C vitamini olabilecek güzel bir salata tarifi vermek istiyorum. Nefis sosu ile bir meyve salatası:) İnanılmaz lezzetli. Bu tip meyve salataları kesinlikle narenciye sosu istiyor. O yüzden de bu salatayı özellikle tavsiye ediyorum:)

O zaman her zamanki gibi hemen tarifimize geçelim:)

 

Malzemeler

Aslında tüm meyveler ve miktarları size bağlı. Ben iki kadehservis için miktar vereceğim.

1 adet portakal

Yarım kırmızı sert elma

4 – 5 adet çilek

1 adet kivi

1 dilim ananas

 

Yapılışı

Portakalın dörtte birinden zest çıkartın. Yani portakalın beyazını almadan sadece dış kabuğunu çok çok ince julyen (ince uzun) doğrayın. Eğer kabuğunuzda portakalın beyazı kalırsa, fileto çıkartır gibi temizleyin. Hiç beyazı kalmasın.

Portakalın tamamını sıkın. Suyunu tavaya koyun.

Tavanın altını yakıp portakal suyunu bir miktar çektirin. Ancak kesinlikle yanmasına izin vermeyin. (Dilerseniz portakal suyunuzun içine, kullanıyorsanız şarap da ekleyebilirsiniz).

İçine, doğradığınız portakal zestleri ilave edip ocağın altını kapatın.

Meyveleri küp küp doğrayın. Kabukları olan meyvelerin kabuklarını soymayın. Elma gibi. Hem ezilmesin hem de içinde renklerinin güzel görünmesi için. Kendinize göre renk katları oluşturun.

Üzerine sosunuzu dökün.

En üste pişirdiğiniz zestleri koyup servis yapın.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>