Guacamole

Guacamole

Herkese merhaba. Bugün sizlere çok çok sevdiğim Avokado ile, aslında çok da klasik olan bir tarif vereceğim. Bu tarif, aslında, avokadoyu sevmeyen, nasıl tüketmesi gerektiğini arayanlar için çok lezzetli bir çözüm. Çünkü içine katılan malzemeleri ve sürülebilir kıvamı ile bence avokadonun en lezzetli hali:)

 

Malzemeler

4 kişilik

2 adet avokado

1 adet kırmızı soğan

1 adet kırmızıbiber (Chili biber de olur)

1 adet çarliston biber

5 – 6 dal taze kişniş

1 adet orta boy domates

2 yemek kaşığı limon suyu

Tuz, karabiber, kimyon

 

Yapılışı

Marketten aldığınız avokadoların öncelikle hafif yumuşak ve dış kısmının da parlak olması gerekiyor. Fazla yumuşamış avokado da çürümeye başlayacağından, sert aldığınız bir avokadonun yumuşamasını beklerken bu süreyi iyi ayarlayın.

İkiye ayırdığınız avokadonun çekirdeğini bıçağınızı saplayarak çıkarın ve bir kaşık yardımı ile iyice temizleyip bir kabın içine koyun.

Çatal yardımı ile iyice ezin.

Üzerine doğranmış biberleri, kabuğu soyulup doğranmış domatesi, yine doğranmış kişnişi ve kırmızı soğanı ekleyip karıştırın.

Limon suyu ve baharatları ekleyip tekrar karıştırın ve servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>